Šią savaitę „Samsung“ telefonų vartotojai gavo keistą pranešimą – kas ieškojo jų telefonų? Pakomentavo ir „Samsung“

„Ieškoti mano mobiliojo“ – tai svarbi „Samsung Galaxy“ telefonuose įdiegta programėlė. Ji padeda surasti pamestus ar pavogtus telefonus bei išjungti kai kurias jų funkcijas. Tačiau trečiadienį šių populiarių įrenginių savininkai sulaukė keisto pranešimo, kuris skambėjo būtent taip – „1“.

„Imsimės priemonių ir užtikrinsime, kad panašūs incidentai daugiau nepasikartotų“, komentuoja „Samsung“.<br>„Samsung“ nuotr.
„Imsimės priemonių ir užtikrinsime, kad panašūs incidentai daugiau nepasikartotų“, komentuoja „Samsung“.<br>„Samsung“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2020, 2:43 PM, atnaujinta Feb 21, 2020, 5:42 PM

Taip, pranešime buvo matomas tik vienas skaičius, o jį paspaudus pranešimas tiesiog dingo. Tokius pranešimus gavo tūkstančiai žmonių visame pasaulyje – tikriausiai jį pastebėjo ir ne vienas šio straipsnio skaitytojas, nes „Ieškoti mano mobiliojo“ šiuos pranešimus rodė ir Lietuvoje. Socialiniuose tinkluose tuoj pasirodė išsigandusių žmonių komentarai – kas ieško jų telefono?

Išsigąsti, žinoma, nėra ko. Greitai paaiškėjo tiesa – „Samsung“ vykdė bandymus, kuriuose įsivėlė nežymi klaidelė ir „Ieškoti mano mobiliojo“ programėlė parodė tuos nelemtus pranešimus. Tai nebuvo planuota, tačiau „Samsung“ šios klaidos nesureikšmino – ji neturėjo paveikti telefonų.

Žinoma, sąmokslo teorijų šalininkai iš karto ėmė galvoti apie šios programėlė galimybes. Galbūt „Samsung“ nori žinoti, kur yra kompanijos pagaminti telefonai ir jų savininkai? Na, iš tikrųjų jūsų telefonai turi daug daugiau galimybių pranešti apie savo buvimo vietą – „Ieškoti mano mobiliojo“ tam nėra reikalinga.

Kita vertus, kai kurie vartotojai pastebėjo, kad „Ieškoti mano mobiliojo“ staiga ėmė naudoti nemažai baterijos resursų. Vėl gi, taip buvo dėl vykdomo bandymo. Pats pranešimas telefonų nepaveikė – bet bandymas pasinaudojo baterijos resursais.

„Ieškoti mano mobiliojo“ yra įdiegta visuose S10 ir naujesniuose „Samsung Galaxy“ telefonuose – S10, S10E, „Note 10“, „Z Flip“, „Fold“, S20 ir taip toliau. Analogiškas programėles turi ir kiti gamintojai. „Samsung“ teigia, kad šį pranešimą gavo ne visi „Galaxy“ išmaniųjų telefonų savininkai.

„Ieškoti mano mobiliojo“ leidžia sekti dingusį telefoną, jį užblokuoti, uždaryti „Samsung Pay“, priversti telefoną skambėti. Ši programėlė netgi leidžia deaktyvuoti telefono įjungimo mygtuką – taip įrenginys paverčiamas nevertingu net vagims.

Taigi, nieko neįvyko. Tas pranešimas nieko nereiškia ir jį drąsiai galima ignoruoti.

Portalui Lrytas.lt susisiekus su „Samsung“ atstovybe Baltijos šalyse, „Samsung Electronics Baltics“ Komunikacijos vadovė Baltijos šalims Liga Bite pateikė tokį komentarą:

„Norime informuoti, kad tiesioginio pranešimo „Find My Phone“ sulaukė tik ribotas skaičius „Galaxy“ įrenginių. Nuoširdžiai atsiprašome savo klientų už sukeltus nepatogumus, tačiau patikiname, kad gautas pranešimas niekaip nepaveiks jų įrenginių. Imsimės priemonių ir užtikrinsime, kad panašūs incidentai daugiau nepasikartotų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.