Nebandykite to savo telefonu: šis ekrano fonas gali sugadinti „Android“ įrenginius

Neseniai technologijų bendruomenėje pasirodė informacija, jog viena nemodifikuota 6144 x 3950 rezoliucijos nuotrauka, užfiksuota „Nikon D850“ fotoaparatu gali sukelti rimtų problemų naujesniems „Samsung“ telefonams. Jei ji nustatoma kaip ekrano fonas, išmanusis staiga persikrauna, o jo ekranas netrukus pradeda nesustabdomai blyksėti. Apie šio paveikslėlio sukeltas problemas praneša ir „Google Pixel“ ir kai kurių kitų „Android“ telefonų savininkai.

 Neseniai technologijų bendruomenėje pasirodė informacija, jog viena nemodifikuota 6144 x 3950 rezoliucijos nuotrauka, užfiksuota „Nikon D850“ fotoaparatu gali sukelti rimtų problemų naujesniems „Samsung“ telefonams.
 Neseniai technologijų bendruomenėje pasirodė informacija, jog viena nemodifikuota 6144 x 3950 rezoliucijos nuotrauka, užfiksuota „Nikon D850“ fotoaparatu gali sukelti rimtų problemų naujesniems „Samsung“ telefonams.
 Jokiu būdu nerekomenduojama bandyti šį paveikslėlį nusistatyti kaip ekrano foną savo išmaniajame.
 Jokiu būdu nerekomenduojama bandyti šį paveikslėlį nusistatyti kaip ekrano foną savo išmaniajame.
Daugiau nuotraukų (2)

Ignas Petrikonis

Jun 2, 2020, 1:21 PM, atnaujinta Jun 2, 2020, 1:23 PM

Jokiu būdu nerekomenduojama bandyti aukščiau esantį paveikslėlį nusistatyti kaip ekrano foną išmaniajame.

Remiantis patikimais šaltiniais „Weibo“ ir „Twitter“ socialiniuose tinkluose, visa tai susiję su spalvų gamos atkūrimu. Tai patvirtinta eksperimentu – įkeliant šią nuotrauką į „Weibo“, kuris atlieka tam tikrą spalvų apdorojimą, paveikslėlis staiga tampa nebepavojingu telefonams, tačiau ją įkėlus į „Twitter“, kuris neatlieka apdorojimo, ir atsisiuntus paveikslėlį iš naujo, nuotrauka vis dar gali sutrikdyti išmaniųjų veikimą.

Jei vis dėlto papuolėte į šią namalonią situaciją – draugams iškrėtus nemalonų pokštą arba kokiu nors kitu būdu – yra du galimi problemos sprendimo scenarijai:

Jei išmanusis persikrovė, jam įsijungus pirmiausiai galite bandyti nuleisti pranešimų juostą, patekti į nustatymus ir ten pakeisti ekrano foną į kitą. Tiesa, visa tai reikia daryti žaibiškai, kol telefonas vėl nenusprendė išsijungti.

Antras sprendimas – bandyti patekti į „Saugų režimą“ (angl. Safe Mode). Kai telefonas yra išjungtas, laikykite nuspaudę įjungimo mygtuką, kol užsidegs „Samsung“ logotipas – tada nepaleidę įjungimo klavišo, pradėkite laikyti garso tildymo mygtuką, kol apatiniame kairiajame ekrano kampe užsidegs „Safe Mode“ užrašas. Tada labai greitai telefonu padarykite nuotrauką ir kaip įmanoma greičiau nustatykite ją kaip ekrano foną. Neišsigąskite – kol pavyks, procesą gali tekti pakartoti kelis kartus.

Pamatyti, kaip išmanusis elgiasi nustačius šį ekrano foną, galite čia:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.