Prasitarė apie „Android 11“ išleidimo datą

Pirmoji „Android 11“ beta bandomoji (ne programuotojams skirta) versija dienos šviesą išvydo birželio 10 dieną. Internete lyg iš gausybės rago pasipylė įvairių bandymų ir testų vaizdo įrašai, atsiliepimai ir išbandžiusiųjų komentarai. Jie visi lyg susitarę priėjo prie bendros nuomonės – naujasis Androidas iš esmės nepasikeis, tačiau pasipildys labai reikalingomis ir lauktomis nedidelėmis funkcijomis. Na, o trečiadienį atsitiktinai paaiškėjo, kada vartotojus pasieks galutinė „Android 11“ versija.

 Vaizdo įraše „YouTube“ platformoje vienas „Google“ atstovų, komentuodamas skaidrę, netikėtai prasitarė, kad „Android 11“ bus oficialiai išleista šių metų rugsėjo 8 dieną.
 Vaizdo įraše „YouTube“ platformoje vienas „Google“ atstovų, komentuodamas skaidrę, netikėtai prasitarė, kad „Android 11“ bus oficialiai išleista šių metų rugsėjo 8 dieną.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2020, 10:00 AM

„Smart Home Summit“ vaizdo įraše „YouTube“ platformoje vienas „Google“ atstovų, komentuodamas skaidrę, netikėtai prasitarė, kad „Android 11“ bus oficialiai išleista šių metų rugsėjo 8 dieną. Internautams pradėjus dalintis šia žinia, „Google“ suskubo paneigti informaciją, leidusi suprasti, kad konkreti data dar nėra žinoma ir gali keistis.

Tiesa, rugsėjo 8 diena idealiai sutampa su jau keletą metų besikartojančių naujų „Android“ versijų išleidimo scenarijumi. Pavyzdžiui, pernai „Android 10“ pasirodė rugsėjo 3 dieną, antradienį. Beje, rugsėjo 8 diena taip pat yra antradienis – kas dar labiau skatina tikėti šia data.

Vis dėlto svarbu paminėti, jog kalbėdami apie „Android 11“ oficialų išleidimą, turime omenyje, kad atnaujinimą gaus visų naujesnių „Pixel“ išmaniųjų („Pixel 2“ ir vėlesnių) savininkai. „Samsung“, LG, „Xiaomi“ ir visų kitų kompanijų „Android“ telefonų turėtojams teks palaukti, kol šį atnaujinimą jų išmaniesiems paruoš jų gamintojai – o tai standartiškai trunka bent jau porą mėnesių.

Taigi, kas naujo mūsų laukia naujoje „Android“ versijoje? „Android 11“ pagaliau atsirado platformos lygio palaikymas ekranams su skylutės ar lašo formos išpjovomis, todėl tokių išmaniųjų telefonų gamintojams nebereiks gaišti laiko kuriant palaikymą patiems. Aplikacijos su šiomis išpjovomis susidoros naudodamos jau egzistuojančius ekrano iškarpų API, kurie leis programėlei išnaudoti visą prietaiso ekrano plotą, įskaitant ir teritoriją prie išpjovos.

Pranešimų atvaizdavimas šįkart taip pat patobulintas. „Android 11“ pasiūlys pokalbių skiltį pranešimų skiltyje. Nuo šiol „Facebook Messenger“ jau kurį laiką siūlomi pokalbių burbuliukai, leidžiantys patogiai sekti vykstantį pokalbį atliekant kitas užduotis ekrane, atsiras visoms tokio tipo programėlėms (žinoma, jei tik jų kūrėjai sutiks įjungti šį funkcionalumą).

Jei aplikacija palaiko paveikslėlių kopijavimą ir įklijavimą, „Android 11“ suteiks galimybę nukopijuotus atvaizdus įterpti tiesiai į atsakymus į žinutes pranešimų skiltyje, be būtinybės atverti pačią programėlę. Šioje bandomojoje versijoje taip pat palaikomas paveikslėlių kopijavimas „Chrome“ naršyklėje ir jų įklijavimas „GBoard“ klaviatūroje.

„Android 11“ atsirado nauja neuroninių tinklų API, išplečianti galimybes programuotojams ir patobulinti saugumą. Aplikacijų kūrėjams suteikti nauji įrankiai, skirti sumažinti operacinės sistemos atnaujinimų įtaką jų programėlėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.