Kitais metais „Huawei“ pradės leisti telefonus su savo pačių kurta „Harmony OS“

Kinų kompanija pačių kurtą „Harmony OS 2.0“ į naujus savo telefonų modelius pradės diegti 2021 m., praneša „Wall Street Journal“. Tai leis „Huawei“ apeiti draudimus, kuriuos inicijavo JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

 Nuo kitų metų „Huawei“ pradės leisti telefonus ne su „Android“, o su savo pačių kurta operacine sistema „Harmony OS“.
 Nuo kitų metų „Huawei“ pradės leisti telefonus ne su „Android“, o su savo pačių kurta operacine sistema „Harmony OS“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2020, 10:00 AM

2019 m. gegužę JAV Prekybos departamentas įtraukė „Huawei“ į juodąjį sąrašą – „dėl veiklų, besikertančių su nacionaliniu JAV saugumu“. Kinų kompanija tokius kaltinimus iki šiol neigia.

Patekimas į juodąjį sąrašą lėmė, kad JAV kompanijos be specialaus leidimo nebegali pardavinėti savo kuriamų produktų ir technologijų kinams – ir toks draudimas liečia operacinę sistemą „Android“ kuriančią „Google“.

Šiemet Vašingtonas JAV kompanijoms uždraudė „Huawei“ pardavinėti ir mikroschemas, kurios kurtos naudojantis amerikietiškomis technologijomis. Viso to pasekmė – nutrūkę verslo ryšiai tarp „Huawei“ ir „Google“, „Qualcomm“, „Intel“, „Facebook“ ir „Microsoft“.

Praėjus keliems mėnesiams po sankcijų taikymo, „Huawei“ paskelbė apie savo jau kurį laiką kuriamą operacinę sistemą „Harmony OS“. O ketvirtadienį per programuotojų konferenciją „Huawei“ vadovas Richardas Yu pareiškė, kad operacinė sistema „žymiai padidins mobiliųjų įrenginių galią ir efektyvumą“.

Iki metų pabaigos prieigą prie „Harmony OS“ atvirojo kodo beta versijos gaus Kinijos ir visų kitų šalių programų kūrėjai.

Nepaisant sankcijų, 2020 m. antrąjį ketvirtį „Huawei“ pirmą kartą tapo pasauliniu išmaniųjų telefonų pardavimo lyderiu, aplenkdami „Samsung“ ir „Apple“.

Pasak „Wall Street Journal“, šį rezultatą užtikrino išmaniųjų telefonų tiekimas Kinijai, kur vartotojai įpratę naudoti „Google“ programinės įrangos alternatyvas. Pasak ketvirtadieninio R.Yu pranešimo, gali nutikti ir taip, kad „Huawei“ pradėti teikti „Harmony OS“ operacinę sistemą ir kitiems išmaniųjų telefonų gamintojams. „Wall Street Journal“ teigimu, taip pasakyta turint omenyje kitus Kinijos mobiliųjų telefonų gamintojus – tokius kaip „Oppo“, „Vivo“ ar „Xiaomi“, kurių įrenginiuose šiuo metu veikia „Android“.

Parengta pagal „Forbes“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.