Į Europą netrukus atkeliaus dar vienas garsios kompanijos sulenkiamas išmanusis

JAV milžinė „Microsoft“ dar visai neseniai pristatė pirmąjį savo sulenkiamą išmanųjį telefoną „Surface Duo“. Dviem ekranais pasižymintis produktas iki šiol buvo prieinamas tik JAV rinkoje, tačiau dabar aiškėja, jog netrukus jį išbandyti galima bus ir Europoje.

 Įdomu yra tai, jog už Atlanto šis išmanusis nėra itin populiarus, o „Microsoft“ dar visai neseniai taikė ganėtinai dideles nuolaidas.
 Įdomu yra tai, jog už Atlanto šis išmanusis nėra itin populiarus, o „Microsoft“ dar visai neseniai taikė ganėtinai dideles nuolaidas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Snarskis

Dec 20, 2020, 9:58 AM

Dar lapkričio mėnesį buvo pasirodę kalbų apie „Microsoft“ planus atgabenti „Surface Duo“ į Europą, tačiau iki šiol nebuvo jokių oficialių pranešimų. Nepaisant to, dabar sulaukta ir oficialių naujienų – „Microsoft“ atstovai patvirtino, jog kitų metų pradžioje šis išmanusis telefonas atkeliaus į Kanadą, JK, Prancūziją ir Vokietiją.

Įdomu yra tai, jog už Atlanto šis išmanusis nėra itin populiarus, o „Microsoft“ dar visai neseniai taikė ganėtinai dideles nuolaidas. Oficialioje gamintojo elektroninėje parduotuvėje JAV „Surface Duo“ versija su 128 GB atminties sulaukė 200 dolerių nuolaidos ir tuomet kainuoja apie 1200 JAV dolerius. 256 GB variantas taip pat atpigintas ta pačia suma – jis pardavinėjamas už daugmaž 1300 dolerių. Primename, kad pigiausias „Microsoft“ sulenkiamo telefono modelis po išleidimo kainavo apie 1400 JAV dolerių.

Primename, jog „Microsoft Surface Duo“ pasižymi dviem atskirais, lankstymo mechanizmu sujungtais 5,6 colio įstrižainės OLED technologijos ekranais su Full HD+ raiška, kurie taip pat galės veikti kaip viena didelė 8,1 colio įstrižainės matrica. Bendrovė pabrėžia, kad tokią konstrukciją išnaudos specialiai tam pritaikyta ir modifikuota „Android 10“ operacinė sistema.

Šiek tiek liūdina faktas, jog nuo įrenginyje bus montuojamas praėjusių metų „Snapdragon 855“ procesorius – kadangi po truputį į pabaigą eina ir kol kas naujausių „Snapdragon 865/865+“ gyvavimo ciklas. „Surface Duo“ standartiškai bus diegiama 6 GB operatyviosios (RAM) ir 128 GB vidinės atminties – tačiau už papildomą mokestį vartotojai galės rinktis ir 256GB versiją.

„Suface Duo“ tikrai nebus galios čempionas, nors pavadinti jį nepajėgiu liežuvis taip pat neapsiverčia. Tačiau „Microsoft“ dėl to visiškai nesijaudina. Pagrindinis šio išmaniojo privalumas, pasak gamintojų, yra specialiai modifikuotos „Office“ aplikacijos, kurios išnaudos „Duo“ dvigubą ekraną, kas turėtų produktyvumą pakelti į visiškai naują lygį ir tapti itin svarbiu argumentu nuolat skubantiems verslininkams bei kitiems savo sričių profesionalams.

Be to, prie specialiai šiam modeliui modifikuoto „Office“ paketo prisijungs ir keletas trečiųjų šalių programėlių, iš kurių ryškiausia – „Kindle“ knygų skaityklė. Dėl ypatingos „Duo“ konstrukcijos ji gebės visiškai atkartoti fizinės knygos skaitymo patirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.