„Apple“ testuoja sulankstomus ekranus ir naują piršto antspaudo technologiją

„Apple“ pradėjo pirmuosius darbus prie „iPhone“, kuris turės sulankstomą ekraną, teigiama naujoje „Bloomberg“ Marko Gurmano ataskaitoje. Nors sulankstomo „iPhone“ bandymai pradėti, „Apple“ vis dėlto neįsipareigoja išleisti įrenginio su šia technologija.

 „Apple“ pradėjo pirmuosius darbus prie „iPhone“, kuris turės sulankstomą ekraną, teigiama naujoje „Bloomberg“ Marko Gurmano ataskaitoje.<br> Roy Gilsing / foldable.news iliustr.
 „Apple“ pradėjo pirmuosius darbus prie „iPhone“, kuris turės sulankstomą ekraną, teigiama naujoje „Bloomberg“ Marko Gurmano ataskaitoje.<br> Roy Gilsing / foldable.news iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Justas Stasiulaitis

Jan 19, 2021, 9:36 AM

Testavimas yra labai ankstyvoje fazėje, o „Apple“ savo laboratorijose dar neturi visų sulankstomų „iPhone“ prototipų. Kaip ir kitų kompanijų išmanieji telefonai, sulankstomas „iPhone“ leistų „Apple“ sukurti įrenginį su didesniu ekranu, kuris tilptų kišenėje. Teigiama, kad „Apple“ taikosi į dizainą, kuris turi nematomą vyrį, esantį už ekrano – o ne dvi plokštes, atskirtas matomu vyriu. „Bloomberg“ teigia, kad sulankstomas „iPhone“ greičiausiai bus pristatytas už kelių metų – arba niekada, jei nebus rastas patikimas sprendimas.

Tikimasi, kad šiais metais planuojami „iPhone 13“ modeliai neturės esminių dizaino pokyčių – nes 2020 m. „iPhone“ modeliai dizaino atžvilgiu buvo stipriai atnaujinti. Teigiama, kad „Apple“ inžinieriai 2021 m. „iPhone“ modelius labiau laiko kaip atnaujinimą 2020 metų modeliams. Anksčiau „Apple“ daugelį metų naudojo „S“ ženklą, kuris „iPhone“ modeliuose buvo siejamas su atnaujintu modeliu. Nors tikimasi, kad dizaino pakeitimai bus nedideli, „Apple“ išbando pirštų atspaudų skaitytuvo technologiją po ekranu.

Pirštų atspaudų jutiklis po ekranų turėtų veikti kartų su „Face ID“ – ir tai būtų itin patogi alternatyva šiuo laikotarpiu, kai vartotojų veidai slepiami po kauke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.