Susipažinkite: svarbiausi ir laukiamiausi 2021 m. telefonai

Technologijų mėgėjai metus skaičiuoja naujų telefonų pristatymo ciklais. Sužinokite kokie telefonai pasirodys šiemet ir kokios didžiausios naujienos mūsų laukia.

 Technologijų mėgėjai metus skaičiuoja naujų telefonų pristatymo ciklais. Sužinokite kokie telefonai pasirodys šiemet ir kokios didžiausios naujienos mūsų laukia.<br> 123rf nuotr.
 Technologijų mėgėjai metus skaičiuoja naujų telefonų pristatymo ciklais. Sužinokite kokie telefonai pasirodys šiemet ir kokios didžiausios naujienos mūsų laukia.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-04 11:10

Jūsų dėmesiui – „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius pristato penkių didžiųjų telefonų gamintojų naujus išmaniųjų modelius ir dalinasi įžvalgomis, kuo jie bus ypatingi.

1. Dar daugiau „Samsung“ išmaniųjų

Naujus technologijų metus tradiciškai pradėjo „Samsung Galaxy Unpacked“ renginys. Korėjiečių gamintojas savo flagmanų liniją „Samsung Galaxy S“ visada pristato pirmasis, taip iškeldamas kokybinę kartelę, kurią vėliau bando peršokti konkurentai. Nors naujųjų „Samsung Galaxy S21“, „Samsung Galaxy S21+“ ir „Samsung Galaxy S21 Ultra“ modelių sulaukėme tik prieš porą savaičių, „Samsung“ vien šiais naujais modeliais šiemet tikrai neapsiribos.

Dar šį mėnesį turi pasirodyti naujas „Samsung Galaxy A“ serijos šeimos narys – „Samsung Galaxy A52“ išmanusis. Žadama, kad jis turės 6,5 colių „Amoled“ technologijos ekraną, 64 MP pagrindinę kamerą ir net 4500 mAH talpos bateriją.

Daugiau diskusijų ir klausimų kyla dėl „Samsung Galaxy Note 21“ modelio. Tiksliau, abejojama ar jis išvis pasirodys. Sklinda kalbos, kad ši serija bus nutraukta, mat ji pernelyg panaši į „Samsung Galaxy S“ seriją. Visgi daugelis apžvalgininkų tikisi, kad dar bent vieno modelio tikrai sulauksime. Tai tradiciškai turėtų nutikti rugpjūtį.

Gamintojas visai neseniai patentavo naują „Under-Panel Camera“ technologiją, tad „Samsung“ fanai nekantriai laukia pirmojo telefono modelio su po ekranu paslėpta asmenukių kamera.

Daugiau dėmesio ketinama skirti „Galaxy Z Fold“ serijai. Trečiasis jos modelis turėtų pasirodyti vasaros pabaigoje. Kalbama, kad jis turės „S Pen“ pieštuką, kuris dar labiau išplės jo funkcionalumą.

2. „iPhone“ manija

Kompanija „Apple“ naujus išmaniųjų modelius daugelį metų pristatydavo rugsėjo mėnesį. Dėl pandemijos praeitąmet nauji telefonai buvo pristatyti neįprastai vėlai – spalio pabaigoje. Nors „iPhone 12“ serijos išmanieji vis dar sulaukia didžiulio susidomėjimo, o populiariausio serijos modelio „iPhone 12 Pro“ neužtenka visiems norintiems, didžiausi „Apple“ fanai jau laukia „iPhone 13“ telefono.

Tikimasi, kad naujas „iPhone“ modelis pasirodys rudens pradžioje. Nors iki to laiko liko dar daugiau nei pusmetis, žymus analitikas, kinas Ming-Chi Kuo jau pasidalino keliomis prognozėmis ir naujienomis.

Pirma, „iPhone“ telefonuose turėtų nelikti ar bent jau būti ženkliai sumažintas vadinamasis „notch‘as“ – juodas plotelis ekrano viršuje. Jame iki šiol būdavo sutalpinama garsiakalbių, kameros ir „Face ID“ sistema. Minėta dalis „Apple“ telefonuose atsirado nuo „iPhone X“ modelio. Ji šįkart turėtų pasikeisti į kitą vietą perkeliant garsiakalbį.

Kita inovacija taip pat turėtų būti susijusi su „iPhone 13“ ekranais. Panašu, kad naujieji modeliai pagaliau turės 120 Hz vaizdo atsinaujinimo dažnį.

Kaip ir pernai, turėtume sulaukti keturių skirtingų telefonų: „iPhone 13 Mini“, „iPhone 13“, „iPhone 13 Pro“ ir „iPhone 13 Pro Max“. Jų įstrižainės pasikeisti neturėtų. „Mini“ modelio ekranas bus 5,4 colių, „13“ ir „13 Pro“ – 6,1 colio, „Pro Max“ – 6,7 colių.

Taip pat jau šiemet „Apple“ turėtų žengti labai drąsų žingsnį ir pristatyti pirmąjį telefoną be jungčių. Išmanusis turėtų būti įkraunamas tik su specialiu belaidžiu „MagSafe“ įkrovikliu. Tiesa, numatoma, kad toks bus tik vienas iš keturių modelių – virsmą ketinama įgyvendinti palaipsniui.

3. Augantis „OnePlus“ populiarumas

Jeigu reikėtų įvardyti vieną gamintoją, kuris pastaraisiais metais išsiskiria žaibišku savo žinomumo ir populiarumo augimu, tokią nominaciją, ko gero, gautų „OnePlus“. Ši kompanija gamina vienus geriausių „Android“ flagmanų – „OnePlus 8 Pro“ ir „OnePlus 8T“, vidutinės klasės telefonų galimybes pranokstantį „OnePlus Nord“, o dabar ir puikų naują biudžetinės klasės išmanųjį „One Plus Nord N100“.

Nieko nuostabaus, kad „OnePlus 9“ yra vienas laukiamiausių 2021–ųjų telefonų. Anot šiuo metu sklandančių gandų, šiemet galime sulaukti net trijų modelių. Panašu, kad šalia tradiciškai išleidžiamų „OnePlus 9“ ir „OnePlus 9 Pro“, kompanija dirba ir prie supaprastintos versijos – „OnePlus 9 Lite“. Tiesa, dar nėra aišku, ar visi trys modeliai pasirodys vienu metu.

Kaip jau įprasta, „OnePlus 9“ savo techninėmis charakteristikomis konkuruos su geriausiais. Jis turės galingą „Snapdragon 888“ procesorių, 120 Hz vaizdo atkūrimo dažnį, „Full HD+“ raiškos ekraną, taip pat galės pasigirti savo vizitine kortele – ypač greitu „WARP“ krovimu. „OnePlus“ savo flagmanus pristatys pavasarį. Anot naujausių pranešimų, tai nutiks kovo pabaigoje arba balandžio pradžioje.

4. Prieinami „Xiaomi“

„Xiaomi“ visada pasižymėjo geru kainos ir kokybės balansu. Šis gamintojas sugeba sukurti aukštos klasės flagmaną, bet pasiūlyti jį neįtikėtinai pigiai. Todėl nieko keista, kad ir šiemetinis jo flagmanas – „Xiaomi Mi 11“ – yra laukiamas daugybės vartotojų. Išmanusis turi patį galingiausią „Snapdragon 888“ procesorių, 120 Hz 2K raiškos ekraną, 108 MP pagrindinę kamerą, 4600 mAh bateriją bei net 55 W greitojo krovimo funkciją.

Laukti liko visai nebedaug. Modelis jau yra oficialiai pristatytas Kinijos rinkoje, o Europoje ir kitur pasaulyje bus pristatytas kitą savaitę. Be minėto modelio kartu pasirodys ir dvi papildomos jo versijos – dar galingesnis „Xiaomi Mi 11 Pro“ bei paprastesnis ir pigesnis „Xiaomi Mi 11 Lite“. Na, o antroje metų pusėje greičiausiai tradiciškai sulauksime ir patobulinto varianto – „Xiaomi Mi 11T Pro“.

5. Galingieji „Huawei

Naujus „Huawei P50“ modelius galima vadinti bene labiausiai intriguojančiais šių metų telefonais. Dėl labai paprastos ir svarbios priežasties. Spėjama, kad tai bus pirmieji „Huawei“ modeliai, kuriuose veiks paties gamintojo kurta operacinė sistema „HarmonyOS“. Jos galimybės ir potencialas konkuruoti su „Android“ bei „iOS“ domina daugelį technologijų entuziastų.

Šiemet turėtume sulaukti net trijų skirtingų išmaniųjų modelių: „Huawei P50“, „P50 Pro“ ir „P50 Pro Plus“. Tiesa, neaišku, ar pastarasis bus prieinamas Europoje, mat pernai buvo apsiribota „P40“ ir „P40 Pro“. Kiek vėliau tradiciškai pasirodys ir gerokai pigesnė „P50 Lite“ versija.

„Huawei“ flagmanai, kaip jau įprasta, technologiškai bus vieni įspūdingiausių rinkoje. Galios jiems suteiks „Kirin 9000“ procesorius, vaizdą atkurs ypač detalus 120 Hz ekranas, o ryškiausiu akcentu išliks puiki kameros sistema. P serijos telefonus „Huawei“ įprastai pristato kovo pabaigoje. To paties galime tikėtis ir šiemet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.