„LG“ padėjo tašką – milijardinius nuostolius nešusio jos gaminio nebebus

Pietų Korėjos „LG Electronics“, antras didžiausias šalyje buitinės technikos ir elektronikos gamintojas po „Samsung“, pranešė, kad nebegamins išmaniųjų mobiliųjų telefonų. Pastaraisiais metais šis segmentas įmonei nešė milijardinius nuostolius.

LG Electronics“ pranešė, kad nebegamins išmaniųjų mobiliųjų telefonų.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
LG Electronics“ pranešė, kad nebegamins išmaniųjų mobiliųjų telefonų.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2021, 11:01 AM

Nors „LG Electronics“ prieš dešimtmetį buvo laikoma „Android“ operacinės sistemos pioniere, įmonei ilgą laiką nesisekė padidinti pardavimų, nes į rinką žengė pavėlavusi ir turėjo varžytis su tokiais sėkmingais bei pigiais gamintojais kaip Kinijos „Huawei“.

LG nuolatos buvo įtraukiama į geriausių išmaniųjų telefonų gamintojų pasaulyje dešimtuką, tačiau skaičiuojama, kad paskutinį kartą įmonei atsiriekti bent 3 procentus pasaulinės mobiliųjų telefonų rinkos pavyko tik antrą 2018 metų ketvirtį.

Išmaniųjų telefonų verslas gamintojui nuo 2015 metų nuostolingas buvo net 23 ketvirčius iš eilės, o bendrasis deficitas praėjusių metų pabaigoje pasiekė maždaug 4,4 mlrd. JAV dolerių.

Pasak įmonės atstovų, sprendimas nebegaminti išmaniųjų mobiliųjų telefonų leis sutelkti dėmesį bei išteklius į robotų, išmaniųjų namų ir elektrinių transporto priemonių komponentų gamybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai