Pekinas neatleidžia vadžių – įspėjo šalies technologijų milžines laikytis reikalavimų

Kinijos reguliavimo institucijos įspėjo 34-ias technologijų milžines, įskaitant „Baidu“ ir „Tencent“, „panaikinti“ visas antikonkurencines priemones, sakoma paskelbtame pranešime praėjus kelioms dienoms po to, kai elektroninės prekybos milžinė „Alibaba“ gavo beveik 2,8 mlrd. JAV dolerių baudą už piktnaudžiavimą dominuojančia padėtimi rinkoje.

Pekinas dar toli gražu neketina sušvelninti didžiųjų technologijų įmonių kontrolės.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Pekinas dar toli gražu neketina sušvelninti didžiųjų technologijų įmonių kontrolės.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-13 18:31

Šis žingsnis rodo, kad Pekinas dar toli gražu neketina sušvelninti didžiųjų technologijų įmonių kontrolės, o reguliavimo institucijos perspėja, kad jos ir toliau naikins monopolines praktikas, nurodydamos interneto bendrovėms „pasimokyti iš „Alibaba“ atvejo“.

Tarp reguliuotojų iškviestų įmonių atstovų buvo interneto milžinių „Baidu“, „Tencent“ ir „TikTok“ savininkės „ByteDance“ atstovai.

Pasak pareiškimo, 34-ioms įmonėms buvo suteiktas mėnuo „visiškai panaikinti trūkumus“ ir ištaisyti bet kokią „konkurencijai kenkiančią“ praktiką.

Nesąžininga konkurencija „trukdo naujovėms ir plėtrai bei kenkia operatorių ir vartotojų interesams“, sakoma pranešime, kuriame nurodoma įmonėms teikti „pirmenybę nacionaliniams interesams“.

„Bloomberg Intelligence“ vyresnysis analitikas Vey-Sernas Lingas teigė, kad šis žingsnis yra „teigiamas, nes [reguliavimo institucijos] platformoms suteikė mėnesį laiko peržiūrėti savo praktiką, o ne apipylė jas baudomis be įspėjimo“.

„Reguliuotojai naudoja „Alibaba“ kaip pavyzdį, kad atgrasytų kitas pramonės veikėjas nuo netinkamo elgesio“, – pridūrė analitikas

Kinijos elektroninės prekybos milžinė „Alibaba“ po kelis mėnesius trukusio tyrimo šeštadienį buvo nubausta 2,78 mlrd. JAV dolerių bauda, pripažinta kalta piktnaudžiavimu šios bendrovės dominuojama padėtimi rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.