„Huawei“ pristatys savo operacinę sistemą mobiliesiems įrenginiams

Kinijos technologijų gigantė „Huawei“ trečiadienį pristatys naują savo operacinę sistemą mobiliesiems telefonams – kompanija tokiu būdu demonstruoja, kad yra pasiryžusi įveikti jai iškilusius sunkumus, kai JAV uždraudė jos gaminamuose išmaniuosiuose įrenginiuose naudoti „Google Play services“.

 Kinijos technologijų gigantė „Huawei“ trečiadienį pristatys naują savo operacinę sistemą mobiliesiems telefonams.
 Kinijos technologijų gigantė „Huawei“ trečiadienį pristatys naują savo operacinę sistemą mobiliesiems telefonams.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2021, 1:16 PM

„Huawei“ pristatys savo pirmuosius mobiliuosius įrenginius, kuriuose įdiegta naujoji operacinė sistema „HarmonyOS“, internetiniame renginyje, kurį ketina transliuoti iš savo būstinės Pietų Kinijos Šendženo mieste nuo 20 val. (15 val. Lietuvos laiku).

„HarmonyOS“ plėtrą įdėmiai stebėjo technologijų pasaulis nuo tada, kai tuometis JAV prezidentas Donaldas Trumpas 2018 metais pradėjo agresyvią kampaniją sustabdyti „Huawei“ pasaulines ambicijas. Vašingtonas laiko „Huawei“ potencialiu Kinijos šnipinėjimo įrankiu ir grėsme kibernetiniam saugumui.

Atmetus geopolitiką, kol kas jokiai bendrovei nepavyko įveikti mobiliųjų įrenginių operacinių sistemų duopolijos, kurioje šiuo metu viešpatauja „Google Android“ ir „Apple iOS“ sistemos – nors šiame „mūšio lauke“ bandė kautis ir „Blackberry“, ir „Microsoft Window Phone“ ir „Amazon Fire“.

Analitikai teigia, kad „Huawei“ taip pat laukia sunkus mūšis, siekiant atsiriekti bent kiek didesnę operacinių sistemų rinkos dalį.

Didžiausia telekomunikacijų bazinių stočių įrangos ir kitų tinklų įrangos tiekėja pasaulyje „Huawei“ į telefonų verslą atėjo 2003 metais, ir savo įrenginiuose naudojo „Android“.

Ji tapo viena iš trijų pirmaujančių mobiliųjų telefonų gamintojų pasaulyje kartu su „Samsung“ ir „Apple“ – ir pernai trumpam net užėmė pirmąją vietą, nes tai paskatino Kinijos paklausa ir pardavimai besivystančiose rinkose.

Tačiau JAV sankcijos, įskaitant įmonės atkirtimą nuo pasaulinių komponentų tiekimo grandinių, sukėlė netikrumą jos mobiliųjų telefonų segmente.

Pasak analitikų, didžiausią galvos skausmą „Huawei“ kelia programėlės, nes reikia įtikinti jų gamintojus perprogramuoti savo produktus ir kitą turinį, kad šie veiktų su „HarmonyOS“, ir kad vartotojai toliau pirktų „Huawei“ telefonus.

Draudimas naudoti „Google Play services“ neleidžia „Huawei“ pasiūlyti savo telefonų naudotojams tokių populiarių įrankių kaip „Google“ kuriama ir palaikoma naršyklė „Chrome“, jos žemėlapių funkcija ir daugybė kitų populiarių programėlių, pasiekiamų per šią sistemą.

Gali būti, kad ateityje „Huawei“ išlaikys didelę Kinijos rinkos dalį, tačiau likusiame pasaulyje jos perspektyvos gerokai susilpnės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.