Turite „Samsung“ telefoną? Jūsų asmenines žinutes gali perskaityti ir kiti Aptiko stambią saugumo spragą

Išmaniųjų telefonų gamintojai dažnai susiduria su įvairiausiomis problemomis, kurios labai dažnai susijusios su vartotojų saugumu, ir to išvengti nepavyksta net ir patiems didžiausiems. Ne išimtis ir „Samsung“.

 „Samsung“ telefonuose naudojama programinė turi naują bėdą, kuri yra gerokai didesnė, nei anksčiau. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
 „Samsung“ telefonuose naudojama programinė turi naują bėdą, kuri yra gerokai didesnė, nei anksčiau. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Snarskis

Jun 14, 2021, 4:52 PM

Tikriausiai daugelis dar pamena problemas su „Galaxy S10“ ir „Galaxy Note 10“ flagmanais, kai pirštų antspaudų jutiklis leisdavo atrakinti telefoną bet kam – jei tik ant ekrano užklijuota apsauginė plėvelė ar stikliukas. Žinoma, „Samsung“ neilgai trukus išsprendė šią problemą, tačiau kai kam tai galėjo sukelti rimtų problemų.

Dabar aiškėja, jog Pietų Korėjos milžinė ir vėl turi problemų. „Samsung“ telefonuose naudojama programinė turi naują bėdą, kuri yra gerokai didesnė, nei anksčiau. Aiškėja, jog gamintojo įrenginiuose yra atsivėrusi saugumo spraga, kuri leidžia programišiams perimti telefono kontrolę.

Kaip skelbia „Oversecured“ kompanijos vadovas Sergėjus Tošinas, telefonuose atsivėrusi spraga leidžia piktavaliams gauti prieigą Jūsų įrenginiuose esančių trumpųjų SMS žinučių. Negana to, programišiai gali gauti galimybę ir tvarkyti Jūsų failus, suteikiant jiems didesnius leidimus nei išties reikėtų – o telefono savininkas apie tai nesužinotų.

Skelbiama, kad „Samsung“ atstovai jau yra informuoti apie šias problemas, tačiau panašu, kad programinės įrangos atnaujinimas, kuris išspręstų bėdas, gali pasirodyti tik už keleto mėnesių. Vienintelis dalykas, kurį dabar gali padaryti „Samsung“ telefonų savininkai – įsitikinti, kad naudojama naujausia programinės įrangos versija.

Verta paminėti ir tai, jog S.Tošinas jau ne pirmą kartą aptinka „Samsung“ išmaniuose telefonuose esančias spragas – tačiau daugelis jų buvo išspręstos nedelsiant. Metų pradžioje „Oversecured“ vadovas aptiko „Secure Folder“ programėlės pažeidžiamumą, kuris galėjo sudaryti galimybę piktavaliams pasisavinti itin jautrius vartotojų duomenis. Ši problema buvo pasiekiama „Galaxy S10+“ modeliuose, tačiau ji nedelsiant buvo sutvarkyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.