Išnykusio paukščio kiaušinio vertė - daugiau negu 100 tūkst. litų

„Christie's“ aukciono mokslinis darbuotojas Jamesas Hyslopas Londone pristatė retą eksponatą - prieš kelis šimtus metų išnykusio paukščio epiornio kiaušinį. Šio istorinio milžino kiaušinis yra daugiau negu 100 kartų didesnis už paprastą vištos kiaušinį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2013, 4:23 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:44 AM

Puikiai daugiau negu tris šimtus metų išsilaikiusį kiaušinį aukciono rengėjai tikisi parduoti už 20-30 tūkstančių svarų sterlingų.

Epiornis kadaise lakstė tropiniuose Madagaskaro miškuose. Jis yra žinomas kaip vienas iš stambiausių paukščių, kurie kada nors gyveno Žemėje.

Gyvūno ūgis galėjo siekti iki 3 metrų, o svoris iki 400 kg. Epiornis turėjo tripirštes kojas. Jos buvo labai masyvios, kaip dramblio. Todėl anglai epiornį iki šiol vadina paukščiu-drambliu.

Mokslininkai negali tiksliai įvardyti priežasčių, kodėl šie galiūnai išnyko. Paskutinį kartą epiorniai buvo pastebėti XVII amžiuje. Manoma, kad apie šį paukštį keliaudamas po pasaulį 1298 metais rašė garsusis Marco Polo.

Epiornio išvaizda, masyvios kojos, keliautojui padarė didelį įspūdį - būtent Marco Polo paukštį palygino su drambliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.