Mokslininkai bandys klonuoti J.Lennoną iš jo danties

Net daugybė auksinių ar sidabrinių dantų nekainuoja tiek, kiek gali kainuoti vienas dantis. Žinoma, ne bet koks, o ištrauktas iš muzikinės legendos, vienos iš įžymiausių ir įtakingiausių muzikinių asmenybių Johno Lennono burnos. Piniginė jo vertė, švelniai sakant, nemaža – 31 tūkst. 200 dolerių (apie 80 tūkst. litų). Šią sumą 2011 metais ryžosi sumokėti mokslininkas Michaelis Zukas, rašo independent.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-23 17:57, atnaujinta 2018-03-01 18:54

Žymusis „The Beatles“ grupės narys gali būti klonuojamas. Bent jau taip mano drąsuolis mokslininkas, krūminio Johno Lennono danties savininkas. Anot jo, danties DNR gali tam padėti. „Jeigu mokslininkai mano, kad jie gali klonuoti mamutus, tuomet, ko gero, galima klonuoti ir Johną Lennoną. Aš labai nervinuosi, bet tikiuosi, kad viena iš didžiausių roko legendų atgis. Bent jau tam tikra prasme“, - sakė M.Zukas.

Taip pat jis pasakojo, kad tokia pati klonavimo technologija, ties kuria mokslininkai dirba su mamutais, galės būti pritaikoma ir žmonių klonavime.

1960 metais pats Lennonas savo ištrauktą krūminį dantį atidavė namų tvarkytojai Dotei Jarlett.

Muzikantas buvo nušautas niujorkiečio Marko Chapmano. O per daugelį metų danties vertė vis didėjo. Tiesa, per tą laiką šis aukso vertės pirkinys buvo parduotas ne vieną ir ne du kartus. Jo savininkai dažnai keitėsi. Iš pradžių jis priklausė įvairioms labdaroms, tik po to perduotas į privačias rankas.

Nepaisant to, kad mokslininkas M.Zukas puoselėja didžiules viltis į galimybę klonuoti roko legendą iš jo krūminio danties, dabar profesorius daugiausia dirba su tyrimais, susijusiais su vėžiniais susirgimais.

Parengė Agnė Vasiliauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.