Į TKS išskrido pirmoji Rusijos kosmonautė per 17 metų

Rusijos kosminis laivas „Sojuz“, kurio įgulą sudaro vienas JAV astronautas ir du rusų kosmonautai, įskaitant pirmąją per pastaruosius 17 metų kosmonautę moterį, sėkmingai startavo penktadienį, pranešė Rusijos skrydžių valdymo centras.

Jelena Serova yra pirmoji Rusijos kosmonautė moteris per pastaruosius 17 metų, skrendanti į TKS.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Jelena Serova yra pirmoji Rusijos kosmonautė moteris per pastaruosius 17 metų, skrendanti į TKS.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2014, 10:20 AM, atnaujinta Nov 3, 2022, 3:23 PM

Kosminis laivas „Sojuz TMA14M“ pakilo 0.25 val. Maskvos (ketvirtadienį 23.25 val. Lietuvos) laiku iš Rusijos Baikonūro kosmodromo Kazachstane, pradėdamas skrydį į Tarptautinę kosminę stotį (TKS).

„Kosminė raketa „Sojuz FG“ sėkmingai startavo, kad iškeltų į orbitą kosminį laivą „Sojuz TMA-14M“, – sakoma Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ pranešime.

Įgulos nariai jaučiasi gerai, pridūrė agentūra.

Kosmonautė Jelena Serova yra pirmoji Rusijos moteris, skrendanti į TKS. Kartu su ja skrenda kosmonautas Aleksandras Samokutiajevas bei JAV Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) astronautas Barry Wilmore'as.

Planuojama, kad jų kosminis laivas susijungs su TKS penktadienį 2.15 val. Grinvičo (5.15 val. Lietuvos) laiku, panaudojus maršrutą, kuris skrydžio trukmę sutrumpina iki šešių valandų.

Jie prisidės prie TKS įgulos vado kosmonauto Maksimo Surajevo, amerikiečio Reido Wisemano ir Europos kosmoso agentūros astronauto Alexandero Gersto iš Vokietijos.

Numatoma, kad naujieji TKS įgulos nariai orbitinėje stotyje dirbs 169 dienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.