NASA erzina: pirmadienio vakarą žada pranešti kai ką įdomaus

Pirmadienio vakarą, 8 valandą Lietuvos laiku JAV nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija NASA skelbia konferenciją, kurios metu žada aptarti naujausius Jupiterio palydovo Europos tyrimų rezultatus – kaip vietos, kuriose aptikti gyvybę tikimybė yra pakankamai didelė.

 Europa nuolat yra tyrėjų taikiklyje, nes po ledo pluta palydove egzistuoja sūraus vandens vandenynai.<br> NASA iliustr.
 Europa nuolat yra tyrėjų taikiklyje, nes po ledo pluta palydove egzistuoja sūraus vandens vandenynai.<br> NASA iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-14 13:35, atnaujinta 2018-05-14 14:32

Europa nuolat yra tyrėjų taikiklyje, nes po ledo pluta palydove egzistuoja sūraus vandens vandenynai – o 2022 į šį planetoidą bus paleistas ir tyrimų zondas „Europa Clipper“, kuris turės įrankių, leidžiančių ištirti, ar Europoje egzistuoja gyvybei reikiami ingredientai – ar bent jau tokiai gyvybei, kokią mes esame įpratę matyti.

Pirmadieninę NASA konferenciją ves agentūros Planetinių mokslo departamento direktorė Lori Glaze ir komunikacijos vadovė JoAnna Wendel. Konferencijoje kalbės Klimato departamento profesorė Xianzhe Jia, Mičigano universiteto kosminių mokslų ir inžinerijos profesorė Anna Arbor, Johns Hopkings Fizikos laboratorijos Marylende tyrėja Elizabetha Turtle ir Kalifornijos universiteto profesorė emeritė Margareta Kivelson.

NASA konferenciją stebės ir lrytas.lt – ir žinoma, dalinsis pačiomis karščiausiomis bei įdomiausiomis naujienomis, tad vakare kviečiame nepamiršti užsukti į it.lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.