Paaiškėjo, kas taps pirmuoju „SpaceX“ turistu

Japonų verslininkas milijardierius, interneto mados magnatas ir meno kolekcininkas Yusaku Maezawa pirmadienį buvo pristatytas kaip pirmasis turistas, JAV kosminių technologijų bendrovės „SpaceX“ raketa skriesiantis aplink Mėnulį.

 „Noriu skristi į Mėnulį“, – pareiškė 42 metų Y. Maezawa, „SpaceX“ būstinėje Hotorne Kalifornijoje.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 „Noriu skristi į Mėnulį“, – pareiškė 42 metų Y. Maezawa, „SpaceX“ būstinėje Hotorne Kalifornijoje.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

Sep 18, 2018, 9:03 AM, atnaujinta Sep 18, 2018, 9:19 AM

„Noriu skristi į Mėnulį“, – pareiškė 42 metų Y. Maezawa, „SpaceX“ būstinėje Hotorne Kalifornijoje, pristatytas šios kompanijos vadovo Elono Musko. Japonų verslininko žodžiai buvo palydėti sveikinimo šūksniais ir plojimais.

Y. Maezawa, kuris į pirmąją turistinę kelionę „SpaceX“ raketa aplink Mėnulį išskris 2023 metais, taip pat atskleidė planuojantis drauge pasikviesti menininkų.

„Norėčiau pakviesti 6-8 menininkus iš viso pasaulio prisidėti prie manęs šioje misijoje į Mėnulį, – sakė jis. – Jų bus paprašyta grįžus į Žemę ką nors sukurti. Šie šedevrai įkvėps svajotoją kiekviename iš mūsų.“

Y. Maezawa yra 18-tas pagal valdomą turtą žmogus Japonijoje; jo turtas vertinamas 3 mlrd. dolerių (2,57 mlrd. eurų), nurodo žurnalas „Forbes“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.