JAV sunerimo: Rusijos kosminiai palydovai ėmė elgtis įtartinai

Šiuo metu kosmose dedasi labai įdomūs dalykai – ir jie kelia nerimą oficialiems JAV pareigūnams. Kaip praneša „Time maganize“, du Rusijos palydovai seka slaptojo JAV palydovo pėdomis ir JAV Kosmoso pajėgų vadas tvirtina, jog „taip yra šnipinėjamos kitos šalys“.

 Kaip pažymi „Time magazine“, tai yra „pirmasis kartas, kai JAV kariškiai viešai identifikavo priešiškų jėgų keliamą tiesioginę grėsmę konkretiems JAV palydovams“ (asociatyvinė iliustr.)<br> 123RF iliustr.
 Kaip pažymi „Time magazine“, tai yra „pirmasis kartas, kai JAV kariškiai viešai identifikavo priešiškų jėgų keliamą tiesioginę grėsmę konkretiems JAV palydovams“ (asociatyvinė iliustr.)<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Verbickas

Feb 14, 2020, 11:21 AM

„Tai yra neįprastas ir nerimą keliantis elgesys, galintis kosmose sukurti pavojingą situaciją“, – „Business Insider“ teigia JAV Kosmoso pajėgų kosminių operacijų vadovas generolas Johnas Raymondas.

Rašoma, kad JAV mano, jog ši naujausia [Rusijos] veikla kelia susirūpinimą ir visiškai neatspindi atsakingos tautos elgesio kosmose.

Rusija savo palydovus paleido lapkričio mėnesį ir vėliau pakeitę orbitą jie priartėjo prie brangaus slaptojo JAV palydovo.

„Nors visi įrodymai yra netiesioginiai, tačiau yra velniškai daug aplinkybių, leidžiančių teigti, kad Rusijos palydovai šiuo metu inspektuoja JAV slaptąjį palydovą“, – tvirtina astrodinamikos ekspertas Michaelas Thomposnas.

Kaip pažymi „Time magazine“, tai yra „pirmasis kartas, kai JAV kariškiai viešai identifikavo priešiškų jėgų keliamą tiesioginę grėsmę konkretiems JAV palydovams“. Tai yra labai rimtas atvejis, žymintis, kad karinis konfliktas gali kilti ne tik ant žemės, bet ir kosmose.

Pentagonas ir Baltieji rūmai tvirtina, jog tokie įvykiai tik dar kartą įrodo JAV prezidento Donaldo Trumpo Kosmoso pajėgų poreikį.

Dabar naujosios Kosmoso pajėgos – pirmosios naujos karinės pajėgos JAV po 1947-aisiais įkurtų Oro karinių pajėgų – prašo 15 mlrd. JAV dolerių, kad galėtų aktyviai ginti savo palydovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų