Elonas Muskas parodė „Starship“ prototipą: skrydis jau greitai

„SpaceX“ naujausias „Starship“ prototipas, pavadintas SN8, yra labai arti savo pirmosios kelionės į 19 kilometrų aukštį.

 „SpaceX“ naujausias „Starship“ prototipas, pavadintas SN8, yra labai arti savo pirmosios kelionės į 19 kilometrų aukštį.<br> E. Musko nuotr.
 „SpaceX“ naujausias „Starship“ prototipas, pavadintas SN8, yra labai arti savo pirmosios kelionės į 19 kilometrų aukštį.<br> E. Musko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2020, 6:22 PM

„Twitter“ paskyroje „SpaceX“ generalinis direktorius Elonas Muskas pasidalino „Starship“ raketos prototipo nuotrauka. Joje matoma raketos apačia su įtaisytais trimis „Raptor“ varikliais.

50 metrų aukščio raketos dizainas suprojektuotas šešiems varikliams – trims, atliksiantiems darbą atmosferoje, likusiems – kosmoso vakuume.

Prieš SN8 pakilimą „SpaceX“ greičiausiai atliks mažiausiai du gaisro bandymus – pirmą kartą vienu metu bus įjungti trys „Raptors“ varikliai – ir keletą „drėgnų generalinių repeticijų“, naudojant „Raptor“ variklio išankstinį degiklį.

Vis dar neaišku, kada įvyks bandomasis skrydis, tačiau SN8 jau išlaikė kriogeninių degalų išbandymą – o tai reiškia, kad raketa gali saugiai atlaikyti skysto azoto apkrovą.

Net jeigu bandymas nepavyks, „SpaceX“ jau kuria tris kitus savo prototipus, pavadintus SN9, SN10 ir SN11.

Kai kurie intensyviai sekantys įvykius raketų bandymų aikštelėje Boca Chica, (Teksase, TAV) jau pastebėjo ir raketų dalis su užrašu „SN14“. Kaip praneša NASA „Spaceflight“, tai rodo, kad jau yra ir daug daugiau prototipų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.