Japonų verslininkas siūlo pasauliui nemokamas vietas kosminėje kelionėje

Vienas japonų verslininkas milijardierius trečiadienį pasiūlė aštuoniems žmonėms iš viso pasaulio kartu su juo skirsti į kosmosą, per jo rezervuotą privačią kelionę.

 Vienas japonų verslininkas milijardierius trečiadienį pasiūlė aštuoniems žmonėms iš viso pasaulio kartu su juo skirsti į kosmosą, per jo rezervuotą privačią kelionę.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Vienas japonų verslininkas milijardierius trečiadienį pasiūlė aštuoniems žmonėms iš viso pasaulio kartu su juo skirsti į kosmosą, per jo rezervuotą privačią kelionę.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2021, 4:42 PM

2018 metais buvo paskelbta, kad interneto mados magnatas Yusaku Maezawa tapo pirmuoju žmogumi, rezervavusiu vietą amerikiečių bendrovės „SpaceX“ statomo erdvėlaivyje, skirtame skrieti aplink Mėnulį.

Y. Maezawa, sumokėjęs neatskleistą sumą už kelionę, kurią tikimasi pradėti anksčiausiai 2023 metais, anksčiau sakė planuojantis pasiūlyti 6–8 menininkams prisijungti prie jo per kelionę aplink Žemės palydovą.

Tačiau trečiadienį jis socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame vaizdo įraše atskleidė daugiau informacijos apie paraiškos teikimo procesą.

„Kviečiu jus prisijungti prie šios misijos: aštuonis iš jūsų, iš viso pasaulio“, – sakė verslininkas.

„Įsigijau visas vietas, todėl tai bus privati kelionė“, – pridūrė jis.

45 metų Y. Maezawa pažymėjo, kad jo pradiniai planai kviesti tik menininkus pasikeitė, jam padarius išvadą, jog „kiekvienas žmogus, darantis kažką kūrybinga, galėtų būti vadinamas menininku“.

Pasak japonų verslininko, pareiškėjai turės atitikti tik du kriterijus: būti pasirengusiems kūrybiškai „siekti naujų aukštumų“ ir norėti padėti kitiems įgulos nariams padaryti tą patį.

Erdvėlaivyje iš viso bus apie 10–12 žmonių; jie turėtų grįžti į Žemę apskridę aplink Mėnulį, nurodė Y. Maezawa.

Remiantis paraiškų teikimo grafiku, norintiems pakilti į kosmosą reikia iš anksto užsiregistruoti iki kovo 14 dienos, o pradiniai patikrinimai bus atlikti iki kovo 21 dienos.

Tikslios kitų atrankos etapų – „užduoties“ ir virtualaus pokalbio – datos dar nepaskelbtos, tačiau galutinius interviu ir medicininius patikrinimus šiuo metu planuojama atlikti iki gegužės pabaigos, nurodoma Y. Maezawos tinklapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.