Norvegijoje pastebėtas didžiulis meteoritas, ieškoma jo nuolaužų

Šeštadienio vakarą virš pietinės Norvegijos naktinį dangų nušvietė didelis meteoritas, sukėlęs bangą pranešimų net iš Švedijos apie pastebėtą dangaus kūną, pranešė vietos žiniasklaida. Keli liudininkai kreipėsi į policiją, norėdami pranešti, kad matė itin ryškią šviesą ir girdėjo stiprų garsą, sekmadienį pranešė Norvegijos transliuotojas NRK ir laikraštis „VG“.

Šeštadienio vakarą virš pietinės Norvegijos naktinį dangų nušvietė didelis meteoritas, sukėlęs bangą pranešimų net iš Švedijos apie pastebėtą dangaus kūną.<br>Unpslash.com asociatyvi nuotr.
Šeštadienio vakarą virš pietinės Norvegijos naktinį dangų nušvietė didelis meteoritas, sukėlęs bangą pranešimų net iš Švedijos apie pastebėtą dangaus kūną.<br>Unpslash.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2021, 5:14 PM

Kai kurie žmonės netgi sakė, kad jų langus ar duris atvėrė meteorito sukeltas oro slėgio pokytis. „VG“ žurnalistas reginį apibūdino kaip skriejantį ugnies kamuolį, kuris apšvietė visą dangų. Pranešama, kad dangaus kūno švytėjimas iškart po 1.00 val. vietos laiku buvo matomas didelėje pietinės Norvegijos dalyje ir net Švedijoje.

Ekspertai mano, kad meteorito dalys turėjo nukristi į vakarus nuo Oslo.

Vegardas Lundby iš Norvegijos meteoritų tinklo sakė NRK, kad dabar labai stengiasi surasti tuos akmenis, kurie, kaip manoma, sveria kelis kilogramus, nes yra vertingi objektai tyrimams. Iš pradžių meteorito dydis buvo nežinomas, tačiau liudininkų pranešimai rodo, kad jis buvo gana didelis, o kai kurie įtaria, kad jis galėjo sverti kelias dešimtis kilogramų.

Pasak „VG,“ ekspertai daro prielaidą, kad meteoritas atskriejo iš asteroidų juostos tarp Marso ir Jupiterio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.