Aptriušusios sostinės Antakalnio sienos virto paveikslais

Gatvės puošmena gali tapti netgi apleistas namas. Tai bandys įrodyti dailininkai, ant negyvenamo pastato Antakalnyje tapantys pastelinių spalvų gėles. Nors kūrinys dar nebaigtas, jis sulaukia dėmesio.

Antakalnio gimnazijos sieną paveikslu pavertė dailininkė S.Drebickaitė.
Antakalnio gimnazijos sieną paveikslu pavertė dailininkė S.Drebickaitė.
Dailininkas V.Poška su pagalbininkais puošia apleistą namą P.Vileišio gatvėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dailininkas V.Poška su pagalbininkais puošia apleistą namą P.Vileišio gatvėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 19, 2018, 5:41 PM, atnaujinta Aug 19, 2018, 5:45 PM

„Ar galima šiame name apsigyventi?“, „Gal jau parduoda butus?“, „Ar šio pastato tikrai nenugriaus?“

Tokių klausimų iš praeivių sulaukia jau kelias savaites Antakalnyje, P.Vileišio gatvėje, ant apleisto pastato didžiulį paveikslą tapantis dailininkas Vytautas Poška.

Kartu su kolegomis pastelinių spalvų gėlėmis pastatą puošiantis menininkas sulaukė ir pasiūlymo parduoti bent vieną sieną. Ant jos tapomas kūrinys netrukus bus baigtas.

Nors V.Poška dirba su keliais pagalbininkais, piešimas užtruko kelias savaites. Geltonų plytų sieną pirmiausia reikėjo nutinkuoti. Ant tinko paveikslas tapomas aplinkos poveikiui atspariais akriliniais dažais ir turėtų išlikti ilgai, jei jo nesuniokos chuliganai.

V.Poška juokavo, kad pastatų tepliotojams paliko apatinę namo dalį, kuri irgi tinkuojama ir bus nudažyta šviesiai. Tuomet paveikslas atrodys lyg kabantis ant kambario sienos.

Šio namo kambariai ištuštėjo prieš keletą metų. XIX amžiuje statytas geltonų plytų namas kelis kartus degė, vėliau jame įsikūrė benamiai. Kad jie nebegalėtų patekti į vidų, namo langai ir sienos užkalti. Šalia jo tebestovi sukiužęs lauko tualetas.

„Kai šioje P.Vileišio gatvės dalyje bus nutiestas naujas dviračių takas, nebeliks šiukšlių konteinerių, gražiai atrodys bent viena apleisto pastato siena“, – pasakojo V.Poška.

Jo kūriniai ant sienų puošia Valdovų rūmus, keletą seniūnijų, verslo pastatų.

Šis kūrinys – Vilniaus savivaldybės finansuojamos programos „Kuriu Vilnių“ dalis. Lietuvos dailininkų sąjunga Antakalnyje įgyvendina projektą „Antakalnio sienos“.

Netrukus visiškai pasikeis ir Antakalnio gimnazijos išvaizda. Prieš naujuosius mokslo metus ant jos sienos bus baigtas dailininkės Silvijos Drebickaitės paveikslas, gerai matomas ir Antakalnio gatve važiuojantiems vairuotojams.

Programos „Kuriu Vilnių“ dalyviai savo kūriniais pastatus ir parkus puošia ne tik miesto centre, bet ir atokesniuose rajonuose: Viršuliškėse, Šeškinėje, Pilaitėje, Kirtimuose. Kūrėjai savo projektus sostinėje įgyvendins per pusantrų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?