Linas Jusionis gundo žiūrovus paklajoti savo paveikslų erdvėse

Vasario 7 d. 18 val. galerija „Vartai“ kviečia žiūrovus į gerai žinomo jaunosios kartos tapytojo Lino Jusionio personalinės parodos atidarymą.

Lino Jusionio „Šalna“.<br> Rengėjų nuotr.
Lino Jusionio „Šalna“.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2019, 11:17 AM

Parodos pavadinimas „Augalai, kaminai ir plynės“ padeda sukurti kelio filmams artimą nuotaiką bei pasimėgauti kviečiančią, akį ir protą įtraukiančią iliuziją. Minimalistinėmis priemonėmis kuriami peizažo elementai sukuria nostalgišką nuotaiką, o rafinuoti spalviniai perėjimai išduoda sąmoningai teikiamą pirmenybę grynajam vizualumui ir jo patyrimui.

Naujausiuose tapybos darbuose menininkas atkreipia dėmesį į dažnai nuvertinamą „akies geismo“ teisę, bei leidžia veikti vien tik vaizdui, kartais paliekant bet kokias asociacijas nuošalyje. Paskiri aiškios reikšmės neturintys peizažai jungiasi į prasmės stokojančią seką, leidžiančią žiūrovui klajoti paveikslų erdvėse.

Atsikartodami peizažo elementai tarsi įgauna ženkliškumą, veikia kaip tropai. Nors kiekvienas motyvas žymi kažką individualaus, visi kartu veikia kaip tam tikri geismo objektai. Paveikslų erdvėse regimi objektai – tarsi prasiveržę kūrėjo libido pasireiškimai sterilioje, griežtai sustyguotoje, estetizuotoje erdvėje. Paveikslas – tai menininko geismo vaizdiniui realizacija ir polemiška įtampų, nuotaikų bei signifikantų erdvė.

„Grynas vizualumas, atsiribojantis nuo bet kokios reikšmės, mane vis labiau vilioja savo autentiškumu ir grynu vaizdinio geismu. Kita vertus, visada domino vaizdinio dvilypumas, kai jis gali likti nebylus, bet ir provokuoja interpretuoti. Šis dvilypumas yra kertinis, galvojant apie vaizdinį.

Bet kokie mano tapybiniai sprendimai randasi kaip vienoks ar kitoks atsakas į jį, kartais labiau išplėtojant asociacijas, o kartais stengiantis jų visai išvengti, bandant paveikti žiūrovą grynu vizualumu“, – sakė L. Jusionis.

Linas Jusionis (g. 1986 m.) 2007–2011 m. studijavo Vilniaus dailės akademijoje, įgijo bakalauro laipsnį, 2011 m. baigė freskos ir mozaikos magistro studijas. Nuo 2009 m. menininkas dalyvauja grupinėse, rengia asmenines parodas, ir tai bus jau ketvirtoji kūrėjo personalinė paroda galerijoje „Vartai“. L. Jusionio tapyba, vos debiutavusi, įgijo išties gausybę gerbėjų Lietuvoje, jo kūrinių yra įsigiję „MO muziejus“, „Lewben Art Foundation“ ir kiti privatūs Lietuvos bei užsienio kolekcininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.