Ką žiūrovai ras Sauliaus Paukščio parodoje AŠ

Gyvenimas, supantis mus, gali būti lyginamas su dideliu miestu. Kaip ir miestas, jis kupinas įvairių istorijų. Kaip ir miestas, gyvenimas pilnas įvairaus grožio elementų. Kaip ir mieste, gyvenime galime rasti visokių simbolių ir užuominų. 

 S.Paukščio paroda.
 S.Paukščio paroda.
 S.Paukščio paroda.
 S.Paukščio paroda.
 S.Paukščio paroda.
 S.Paukščio paroda.
 S.Paukščio paroda.
 S.Paukščio paroda.
 S.Paukščio paroda.
 S.Paukščio paroda.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 7, 2019, 9:53 AM

Taip Sauliaus Paukščio parodoje atsirdo AŠ – lyrinis herojus, jungiantis įvairiausius miesto ir gyvenimo elementus. AŠ – jungiamoji išgyvenimų, etapų simbolių ir istorijų grandis. 

Žiūrovai šioje parodoje gali tyrinėti, pajusti, išgirsti ir net sudalyvauti aplink vykstančiuose įvykiuose. Žiūrovai gali pergyventi ir džiaugtis drauge su herojumi. Žiūrovai gali pamilti, gali ir nekęsti įvairių AŠ istorijų. Žiūrovai gali pasinerti į gyvenimą – tokį simbolinį „Miestą“ – ir susikurti savas taisykles. 

Ką rasime S.Paukščio parodoje?

* Video instaliaciją AŠ. Tai trys trumpi filmai: „S.Paukštys išgelbsti skęstantį draugą“, „S.Paukštys išgelbsti draugą iš gaisro“ ir „S.Paukštys apdovanojamas už didvyriškumą“. Garso takelis įvairiais balsais ir tonacijomis kiek ironiškai primena žiūrovams apie autoriaus išskirtinumą, užpildo erdvę ir sklisdamas iš įvairių pusių susipina ir persidengia, sukurdamas ritmingų garsų sluoksnius ir drauge su dinamiškais, nebylųjį kiną primenančiais vaizdais kuria linksmą, bet daugiaprasmę intrigą.

*   Asmenukių instaliaciją AŠ. Tai kelerius metus instagrame kurtas autoriaus vaizdinis dienoraštis, kuriame užfiksuoti įvykiai, įspūdžiai ir emocijos. Trys šimtai šešiasdešimt autoportretų įtraukia žiūrovus į tyrinėjimą – peržvelgus viską gal įmanoma rasti ir save.

* Plevenančių , šokančių merginų atvaizdus. Trys merginos tarsi sukasi ratu, pratęsdamos asmenukių instaliacijos laiko kilpos idėją ir palaikydamos vibruojantį garso ir vaizdo ritmą. Šokančios merginos – gyvenimo ir kūrybos energetinio užtaiso simbolis. Užtaiso, kuris varo kūrybinę mintį pirmyn. Kartais tai vadinama įkvėpimu.

* Miesto ir landšafto fotografijų. Šie atvaizdai žymi vietas, kurios vienaip ar kitaip simbolizuoja autoriui svarbius laiko tarpsnius ar įvykius. Unikalios fotografijos, atspausdintos archajiška „Van Dyke Brown“ technologija, labai jautrios ir faktūriškos. Kiekvieną atvaizdą lydi trumpi autoriaus komentarai, užrašyti pieštuku. 

* Kinetines instaliacijas „Laukinis gyvenimas gamtoje“ ir „Laukinis gyvenimas gyvenvietėse“. Tai ironiškos kompozicijos iš nedidelių žvėrelių iškamšų ir vibratorių, skirtų sekso žaidimams. Apglėbusios vibratorių voveraitė ir kiaunė perima vibracijas, virpesius ir ritmą, kurį pasiūlo įrenginio veikimo režimas. Voveraitė laiko nasruose beveik sugraužtą simbolinės dailės kritikės fotografiją. Voveraitė graužia angažuotos, neobjektyvios ir neatsakingos meno kritikės fotografiją, kurią po truputį naikina pagal vibratoriaus veikimo režimo ritmiką. 

Kitoje kompozicijoje – kiaunės nasruose beveik sugraužta pataikaujančio, savanaudiško, godaus ir demagogiją skleidžiančio simbolinio fotomenininko fotografija. Kaip ir pataikūniškas tokio kūrėjo gyvenimas, jo fotografija nyksta kiaunės nasruose pagal esamą situaciją – nustatytą vibratoriaus veikimo režimą. Tokį veiksmą lydi įvairiaspalvių šviesų blyksniai. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.