Parodą surengs patys žiūrovai

Nacionalinė dailės galerija (NDG) pradėjo išskirtinį edukacinį meno projektą jaunimui „Kažkoks keistas menas“. Jo metu galerija pirmą kartą atveria savo fondus ne meno profesionalams.

Jaunuoliai galerijoje galės surengti tokią parodą, kokios patys norės.
Jaunuoliai galerijoje galės surengti tokią parodą, kokios patys norės.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2020, 2:27 PM

NDG kviečia žiūrovus sukurti jiems patiems aktualią ir įdomią parodą.

Šis projektas – eksperimentas, kurio metu siekiama ugdyti kritinį mąstymą, kūrybiškumą, plėsti žinias apie dailę ir suteikti parodų kūrimo patirties – nuo idėjos sumanymo iki projekto viešinimo ir parodos atidarymo.

Visus klausimus ir iššūkius, su kuriais susiduria parodų kuratoriai, architektai, dizaineriai ir reklamos specialistai, spręs patys projekto dalyviai.

„Kaip jiems tai pavyks, kokį projektą jie sukurs, galėsime pamatyti 2021 m. lapkričio mėnesį, – teigė projekto sumanytoja NDG edukatorė Eglė Nedzinskaitė. – Nors tai ilgos trukmės projektas, jis bus pritaikytas karantino laikotarpiui. Norime, kad tai būtų smagus, įtraukiantis, naujas patirtis kuriantis, socialines ir kultūrines sąveikas plečiantis įvykis net ir tokiu metu, kai turime izoliuotis ir riboti bendravimą.“

Pasak NDG direktorės Lolitos Jablonskienės, šis projektas įgyvendinamas tam, kad menas nebūtų keistas ir svetimas, o taptų savas ir įdomus, kad paroda įtrauktų ir jos kūrėjus, ir jų draugus, kad atvertume muziejaus nematomą pusę ir paskatintume imtis naujų, dar neišbandytų dalykų, kad kartu kurtume ir diskutuotume apie tai, kas rūpi.

Dalyvauti projekte galima nemokamai, tereikia užpildyti anketą – tai galima padaryti NDG interneto puslapyje nuo gruodžio 14 d. iki sausio 18 d.

Šiaip ar taip, dalyvių skaičius bus ribotas, tad visi norintieji prisijungti iš pradžių bus kviečiami pažaisti ir atlikti kūrybinę užduotį, kuri ne tik praskaidrins kasdienybę, bet ir skatins kūrybiškai mąstyti. Tai organizatoriams padės suburti motyvuotų dalyvių komandą.

Projekte kviečiami dalyvauti 14–18 metų jaunuoliai. Jie dirbs skirtingose kūrėjų grupėse: kuratorių, architektų, dizainerių ir komunikatorių.

Numatytos bendros ir individualios užduotys, virtualūs susitikimai. Kiekviena grupė bus atsakinga už tam tikrą parodos aspektą: kuratoriai – už parodos idėjos sumanymą ir dailės kūrinių atranką, architektai – už parodos architektūrinį sprendimą, dizaineriai – už parodos grafinį dizainą ir įvaizdį, komunikatoriai – už projekto reklamą socialiniuose tinkluose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu