Aplankykite muziejų – laimėkite „Bičiulystę“

Švęsdamas savo šimtmetį, Nacionalinis M.K.Čiurlionio dailės muziejus paruošė dovanų lankytojams ir kviečia dalyvauti žaidime „Aplankykite muziejų – laimėkite „Bičiulystę“.

Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus lankytojų laukia prizas – paveikslo „Bičiulystė“ reprodukcija.
Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus lankytojų laukia prizas – paveikslo „Bičiulystė“ reprodukcija.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-25 14:09, atnaujinta 2021-06-25 14:10

Šis konkursas skirtas visiems M.K.Čiurlionio, meno ir kultūros mylėtojams, o norint jame dalyvauti tereikia apsilankyti muziejuje. Tai puiki proga vėl pamatyti iš kelionių po užsienį grįžusius M.K.Čiurlionio kūrinius.

Šio menininko darbai neseniai muziejų pasiekė iš Latvijos dailės muziejaus Rygoje, kur vyko Baltijos šalių šimtmečio projekto paskutinė paroda „Laukinės sielos. Simbolizmas Baltijos šalių mene“. Pirmoji ciklo paroda įvyko d'Orsay muziejuje Paryžiuje 2018 metais. Po to paroda keliavo į Estijos dailės muziejų KUMU, Nacionalinę galeriją Vilniuje, o galiausiai į Latviją. Tad nuo birželio 15 d. į ekspoziciją sugrįžo ciklas „Pasaulio sutvėrimas“, „Sonata VII (Piramidžių sonata)“, „Sonata V (Jūros sonata)“ triptikas „Pasaka“ ir kiti ilgokai nematyti kūriniai.

Muziejus laukia lankytojų, norinčių vėl susitikti su įkvepiančia M.K.Čiurlionio kūryba ir laimėti žaidimo rėmėjo – įmonės „Art to Art“ įsteigtą pagrindinį prizą – M.K.Čiurlionio kūrinio reprodukciją „Bičiulystė“.

Išskirtiniame itališkame rėme įrėmintą „Bičiulystės“ reprodukciją galima priskirti „state-of-the-art“ kategorijai, nes jos rėminimui panaudoti naujausi ir prabangiausi metodai.

Reprodukcija įrėminta su dviem pasportais, panaudojant erdvinimo efektą suteikiantį barjerą Artcare Bevel accent (TM). Reprodukcija apsaugota skaidriu švariaspalviu antirefleksiniu vizualiai beveik nematomu stiklu, dengtu UV70 apsauginiu filtru. Dar 5 žaidimo laimėtojams atiteks muziejaus bičiulio kortelės, suteikiančios galimybę metus nemokamai lankytis visuose muziejaus filialuose.

Norint dalyvauti žaidime, reikės tik užpildyti dalyvio kortelę, kurią kiekvienas lankytojas galės gauti kasoje, pirkdamas muziejaus bilietą. Atsitiktine tvarka išrinkti laimėtojai bus paskelbti rugsėjo 15 d., o M.K.Čiurlionio gimtadienio dieną, rugsėjo 22-ąją, jie bus pakviesti į muziejų ir apdovanoti laimėtais prizais.

Pats M.K.Čiurlionis ypač vertino bičiulystę. Jis teigė, jog „draugystė – tai ta šviesa, kuria žmogus spinduliuoja ir kurią gali suteikti kitam žmogui, tuo praturtindamas jį ir praturtėdamas pats“. Todėl šis jausmas toks brangus ir saugotinas.

Paveikslas „Bičiulystė“ buvo nutapytas ir padovanotas artimai bičiulei ir mecenatei Bronislavai Volmanienei kaip draugystės ženklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.