„Sodas“ vėl atveria menininkų studijas ir kviečia į nemokamus renginius

Vasarai prasidėjus Vilniuje įsikūręs kultūros kompleksas SODAS 2123 vėl kviečia susitikti. Atviros menininkų studijos, net trys parodos, filmo peržiūra ir gyva muzika – tiek ir daugiau veiksmo vilniečius ir miesto svečius pasitiks jau šį ketvirtadienį, birželio 8 d. nuo 18 val.

OPEN SODAS.<br>Bon Alog nuotr.
OPEN SODAS.<br>Bon Alog nuotr.
OPEN SODAS renginiai.<br>Nedos Rimaitės nuotr.
OPEN SODAS renginiai.<br>Nedos Rimaitės nuotr.
OPEN SODAS dalyvis Mindaugas Oželis.<br>Organizatorių nuotr.
OPEN SODAS dalyvis Mindaugas Oželis.<br>Organizatorių nuotr.
Biomedžiagų biblioteka. OPEN SODAS.<br>Organizatorių nuotr.
Biomedžiagų biblioteka. OPEN SODAS.<br>Organizatorių nuotr.
"OPEN SODAS". Atviros studijos.<br>Nedos Rimaitės nuotr.
"OPEN SODAS". Atviros studijos.<br>Nedos Rimaitės nuotr.
OPEN SODAS renginiai.<br>Bon Alog nuotr.
OPEN SODAS renginiai.<br>Bon Alog nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 5, 2023, 11:52 AM

„OPEN SODAS yra renginys, atviras pokalbiams, idėjų, įžvalgų ir kūrybinės energijos apsikeitimui. Čia galima ne tik pamatyti kaip dirba įvairių sričių kūrėjai, kokia jų kasdienybė ir svarbiausios nūdienos idėjos, bet ir užduoti jiems rūpimus klausimus“, – sako jį kuruojanti SODAS 2123 komanda.

Norintiems susipažinti su šio kultūros komplekso veiklomis iš arčiau, ketvirtadienį nuo 18 val. vyks ekskursija po SODAS 2123 studijas su gidu. Iškart po jos, 19 val. aktų salėje lankytojai bus kviečiami į nemokamą filmo „Geras gyvenimas“ peržiūrą.

Festivalio „Nepatogus kinas“ metu pristatyta juosta kviečia žiūrovus susipažinti su unikaliu startuoliu, kurio darbuotojai nuomojasi bendrą gyvenamąjį bei darbo plotą ir savo privačius gyvenimus tvarko, lyg šie būtų įmonės dalis. Visus čia jungia bendras tikslas – siekti maksimalios savirealizacijos, sumažinant savo poreikius iki miego kapsulės dydžio.

Daugybę klausimų ir apmąstymų keliančio filmo kūrėjai po seanso publiką kvies susitikti su viena iš režisierių – Viktorija Šiaulyte, o diskusiją moderuos Architektūros fondo vadovas Martynas Germanavičius.

Kaip ir kiekvieno „OPEN SODO“ metu lankytojų lauks atviros kūrėjų studijų durys ir jų darbų peržiūros. Šįkart susitikti ir pabendrauti neformalioje aplinkoje kvies kaip niekad daug menininkų ir kūrybinių studijų: Aistė Laisvė Viršulytė, Gabrielė Gervickaitė, Kotryna Butautytė, ART SHOT, Isora x Lozuraityte Studio, Kadrų skyrius, Ariel Ink, Austėja Platūkytė ir biomedžiagų biblioteka, Anta Marija Antanavičiūtės ir Domas Raibys bei Visvaldas Morkevičius.

Žvilgsnį į ateitį ir kitokį medžiagų panaudojimą pasiūlys SODAS 2123 kurianti Austėja Platūkytė bei jos kolegės Viltė Adomavičiūtė, Beatričė Brėdikytė ir Dijuota Žilytė. Jų sukurtoje biomedžiagų bibliotekoje ir kitose SODAS 2123 erdvėse – namų sąlygomis kompostuojamų ir valgomų bio-putų pakuotės, bioplastiko eksperimentai bei daugybė kitų inovacijų.

„OPEN SODAS“ metu bus galima apžiūrėti net tris parodas – Mindaugo Oželio analoginės fotografijos ekspoziciją „Viena Juosta: Vakarėliai“, įsikūrusią galerijoje „Trivium“, „Swallow“ erdvėje veikiančią Jakubo Czyszczono ir „Grupa Budapeszt“ parodą „Pakanka paviršiaus“ bei VDA Fotografijos, animacijos ir medijų meno katedros bakalauro absolventų parodą „#FAMM.BA.2023 / Ankštis“ galerijoje „Atletika“.

Muzikos mylėtojus SODAS 2123 pakvies atrasti naujų garsų – kiemelyje nuo 20:30 val. pasirodys neseniai albumą išleidęs muzikos kūrėjas, prodiuseris ir multiinstrumentalistas Večera (Paulius Večeris), o po jo seks KS & Marek Voida muzikinės selekcijos.

OPEN SODAS renginiai vyks ir studijų durys bus atviros nuo 18 iki 21 val. OPEN SODAS yra Vilnius 700 jubiliejaus programos dalis.

Kultūros kompleksas SODAS 2123 (Vitebsko g. 21/23, Vilnius) – tai Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos (LTMKS) inicijuojama bei kuruojama bendruomeniškumo ir savivaldos principais veikianti visuomenei atvira erdvė. Renginį organizuoja SODAS 2123 kartu su Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga.

LTMKS veiklas finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.