Didžiojoje Britanijoje parduodamas pastatas, kuriame dirbo W. Churchillis

Didžiosios Britanijos gynybos

W.Churchillis išgarsėjo per Antrąjį pasaulinį karą, kai buvo vienas iš sąjungininkų armijų vadovų.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
W.Churchillis išgarsėjo per Antrąjį pasaulinį karą, kai buvo vienas iš sąjungininkų armijų vadovų.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 19, 2013, 7:57 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:53 PM

Kaip pirmadienį rašo vakarinis laikraštis „The Evening Standard“, Londono centre įsikūręs pastatas bus parduodamas kitais metais - po to, kai visi darbuotojai persikels į kitapus gatvės esantį bendrąjį Gynybos ministerijos kompleksą.

Šio istorinio statinio pirkėju gali būti bet kuris privatus asmuo arba bendrovė, kuri pasiūlys nurodytą sumą.

Istorinio namo pardavimas - vienas iš valstybės išlaidų mažinimo programos punktų. „Mes toliau dedame pastangas, kad ministerija taptų kompaktiškesnė, profesionalesnė, našiau dirbtų“, - pareiškė Didžiosios Britanijos gynybos ministras Philipas Hammondas.

Tikimasi, kad sprendimas suburti ministerijos darbuotojus į vieną pastatą leis sutaupyti britų mokesčių mokėtojams apie 8 mln. svarų sterlingų (12,5 mln. dolerių). Tuo tarpu visos lėšos, gautos įgyvendinus minėtą sandorį, bus skirtos „prioritetiniams uždaviniams gynybos sferoje spręsti“, pranešė Ph.Hammondas.

Praėjusio amžiaus pradžioje pastatytame statinyje įrengta apie 1 tūkst. kambarių, o bendras koridorių ilgis siekia 4 kilometrus. Be W.Churchillio, šiame name dirbo Davidas Lloydas George'as, taip pat keletas kitų Britanijos premjerų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.