L.Linkevičius: „Būtina iš kartos į kartą perduoti tiesą apie Holokaustą“

Užsienio reikalų ministerijoje

Holokausto aukų minėjimus rengia ir Lietuvos diplomatinės atstovybės.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Holokausto aukų minėjimus rengia ir Lietuvos diplomatinės atstovybės.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 20, 2013, 2:04 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:55 PM

„Negalime atsukti laiko, bet galime stengtis, kad tai daugiau niekada nepasikartotų. Mūsų orientyras - Pasaulio tautų teisuoliai, gelbėję sunaikinimui pasmerktus žydus. Jų žygdarbiai ir pasirinkimas gelbėti, o ne gelbėtis, parodo žmogiškumo galią“, - teigė L.Linkevičius.

Jis ragino įsiklausyti į neseniai Lietuvoje viešėjusio Izraelio Prezidento Shimono Pereso palinkėjimą - nepamirštant praeities iš naujo kurti tautų draugystės ir bendradarbiavimo ateitį.

„Tikiu ir stengiuosi, kad diplomatinė tarnyba prisidėtų prie šio bendro tikslo. Iš kartos į kartą turime perduoti ne tik tiesą apie holokaustą Lietuvoje, bet ir pagarbą gimtosiomis jidiš, lenkų, gudų ar rusų kalbomis kalbantiems savo tėvynainiams. Svarbu, kad bendrą ateitį kuriame kartu su Lietuvos žydų bendruomene, daugybe Šiaurės Jeruzalę mylinčių litvakų Izraelyje bei daugelyje kitų pasaulio šalių“, - sakė ministras.

L.Linkevičius pasveikino Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkę Fainą Kukliansky su šios organizacijos 25-mečiu ir palinkėjo sėkmės Vilniuje vyksiančiam IV Pasaulio litvakų kongresui.

Renginio metu atidaryta Aloyzo Stasiulevičiaus paroda „Vilniaus drama“. Parodoje eksponuojamą drobę „Šokis“ meno pasaulis vertina kaip vieną įtaigiausių Vilniaus geto tragediją atskleidžiančių tapybos darbų.

L.Linkevičius susirinkusiuosius kvietė įsiklausyti į tvirtą pilietinę poziciją turinčio dailininko kūrybą, jos įtaigų „kalbėjimą“.

Minėjime taip pat kalbėjo F.Kukliansky, jame dalyvavo Tarptautinio holokausto atminties aljanso pirmininkas Mario Silva, Lietuvos valstybės institucijų, kultūros ir švietimo bendruomenės atstovai ir užsienio partneriai, aktyviai prisidedantys prie holokausto įamžinimo, žydų kultūros gaivinimo.

Rugsėjo 23-iąją minima Lietuvos žydų genocido aukų atminimo diena, skirta pagerbti 1943 metais vykusio Vilniaus geto likvidavimo aukas. Seimo nutarimu 2013 m. Vyriausybė kartu su Lietuvos žydų bendruomene, daugeliu visuomeninių organizacijų ir užsienio partneriais įgyvendina plačią Vilniaus geto aukų atminties programą.

Holokausto aukų minėjimus, žydų istorijos ir kultūros pristatymus Izraelyje, JAV, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Lenkijoje, Belgijoje bei Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie ES, daugelyje kitų šalių rengia ir Lietuvos diplomatinės atstovybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.