Pamatyk savo akimis: filmas, kurį uždraudė B.Bradauskas

Kas išgąsdino Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką socialdemokratą Bronių Bradauską, kad jis ketvirtadienį parlamente vykusioje tarptautinėje konferencijoje uždraudė užsienio svečiams rodyti penkių minučių trukmės filmą apie Seimo Kovo 11-osios salę.

Vaizdai iš Kovo 11-osios salės nepatiko socialdemokratui B.Bradauskui.<br>P.Lileikio nuotr.
Vaizdai iš Kovo 11-osios salės nepatiko socialdemokratui B.Bradauskui.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Oct 18, 2013, 2:44 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:25 AM

Teigiama, kad taip daryti nutarta nenorint erzinti Rusijos ambasados darbuotojų, nes filme buvo pasakojama ir apie Sausio 13-osios žudynes 1991-aisiais.

Portalo lrytas.lt skaitytojams siūlome išvysti filmą ir įvertinti, ar jo demonstravimas galėtų pakenkti Lietuvai.

Penkių minučių trukmės filmas pasakoja apie Lietuvos kovą už laisvę. Filme rodomi vaizdai, kas vyko pagrindinėje Seimo rūmų salėje kovo 11-ąją, tragiško sausio naktimis, pasakojama, kokie garbūs užsienio svečiai lankėsi šioje salėje.

Simpatijų Rusijai ir Baltarusijai neslepiančiam B.Bradauskui taip pat užkliuvo, kad filme dažniau šmėkščioja ne buvęs prezidentas Algirdas Brazauskas, o tuometis Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas Vytautas Landsbergis.

Jis įtaria, kad taip atsitiko todėl, jog dauguma Seimo kanceliarijos darbuotojų vis dar simpatizuoja konservatoriams.

B.Bradauskas nurodė pataisyti filmą, tačiau Seimo darbuotojai to nepadarė. Pasiūlymui nerodyti filmo teigia pritarusi ir naujoji Seimo vadovė Loreta Graužinienė.

Konservatoriai dėl tokio elgesio paragino B.Bradauską atsistatydinti. Tuo tarpu Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis mano, kad už tokį elgesį ir Lietuvos nepriklausomybės menkinimą L.Graužinienė ir B.Bradauskas verti apkaltos. 

„Aš jo ne neleidau, o pasiūliau pataisyti. Visiems užsienio delegatams parodyti, kad tik vienas žmogus yra nusipelnęs atgaunat nepriklausomybę, yra istoriškai neteisinga. A.M.Brazauską tik parodė su popiežiumi einantį, taip, be abejo, nė vienas užsienietis neatpažintų A.M.Brazausko ir nebūtų jokio jo vaidmens.

O ir į NATO įstojome su A.M.Brazausko parašu, ir į Europos Sąjungą – su A.M.Brazausko parašu, ir Sovietų Sąjungos kariuomenė išvesta su A.M.Brazausko parašu. Taip sumenkinti ir nutrinti, kad A.M.Brazauskas, pirmasis atkurtos Lietuvos prezidentas, niekuo neprisidėjo, tai yra šventvagiška. Pasiūliau pataisyti ir įdėti, juk jo kalbų yra daugybė, bet pasakė: „Mes netaisysime.“ Na, jeigu netaisysite, tai nereikia visai“, – penktadienį Seime žurnalistams sakė parlamentaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.