Kokie dar 50 atspalvių? Rusai graibsto knygas apie Stalino seksą

Vakaruose vis dar aptarinėjamas filmas „50 pilkų atspalvių“, o štai rusai stebisi visai kitokiomis spalvomis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 22, 2015, 6:39 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 8:21 PM

Šioje šalyje iš knygynų graibstoma Deniso Ignatovo knyga, skirta Sovietų Sąjungos vadovų asmeniniam gyvenimui. Po jaunojo istoriko didinamuoju stiklu atsidūrė SSRS komunistų partijos generalinių sekretorių vilos, jų poilsis.

Tai, kas vyko daugelyje Josifo Stalino vilų, – tarsi išbaigtas erotinio filmo scenarijus. Tautų tėvui pamaloninti Juodosios jūros poilsinėse buvo laikomos jaunos gražuolės, pasirengusios bet kurią minutę patenkinti visus vado troškimus.

Diktatorius ir 78 jo vilos

Pasak D.Ignatovo, nors apie Sovietų Sąjungos lyderių gyvenimą parašyta daug knygų ir sukurta kino filmų, ši tema neišsemiama. Vis dėlto dar yra daug baltų dėmių, kurios susijusios su draudžiamais Sovietų Sąjungos istorijos puslapiais, su tuo, apie ką nekalbama ir dabar.

Jaunasis istorikas teigia, kad asketizmu pasižymėjo tik Vladimiras Leninas, o kiti generaliniai sekretoriai maudėsi prabangoje ir įgyvendindavo savo įmantriausias fantazijas. Šiuo požiūriu itin įdomi jų poilsio vilų tema.

Ją istorikas D.Ignatovas pradėjo nuo tautų tėvu vadinamo J.Stalino. Ir neatsitiktinai. Per jo vadovavimo laikotarpį visoje Sovietų Sąjungoje buvo pastatytos 78 vilos ir rezidencijos. Į du trečdalius šių rūmų ir poilsio namelių J.Stalinas niekuomet neužsukdavo, o kai kur – net kelis kartus per metus. Ypač jis mėgo poilsiauti Abchazijoje.

Paniškai bijojo pasikėsinimų

Po karo ten jam buvo pastatytos penkios visiškai vienodos vilos. Panašūs buvo ne tik jų statybos brėžiniai ir fasadų spalva: užsakomi buvo net vienodi baldai. Kiekviena vila turėjo tris miegamuosius, sujungtus koridoriumi. Jau ne paslaptis, kad nuo paranojos kentėjęs J.Stalinas paniškai bijojo pasikėsinimų.

Nei artimiausi žmonės, nei apsauga nežinojo, kokiame iš šių miegamųjų nakčiai įsikūrė J.Stalinas. Gana dažnai jis atsiguldavo viename miegamajame, vėlai naktį pereidavo į kitą, o auštant – į trečią. Bet visuose šiuose miegamuosiuose jis buvo ne vienas.

Prie kiekvieno iš šių miegamųjų buvo didelis vonios kambarys. Be vonios su jūros vandeniu, dar buvo dušas, tualetas ir masažo stalas.

„Visa tai kas nors turėjo prižiūrėti. Ne jis pats sau darė masažą! Visos vilos Abchazijoje, kuriose apsistodavo J.Stalinas, iki šiol yra valstybiniai objektai. Dokumentai, susiję su jomis, įslaptinti ir informacijos, kas ten dėjosi, galima pasisemti tik iš neoficialių, neformalių šaltinių, liudininkų prisiminimų“, – sakė istorikas D.Ignatovas.

Tiesa, kad šioms viloms prižiūrėti buvo pasitelkta daugybė žmonių. Naujajame Afone (Abchazija) – 800 žmonių, o garsiojoje rezidencijoje prie Ricos kalnų ežero vien tik nuolatinę apsaugą sudarė 3 000 kareivių. Iš likusių gyvų veteranų pavyko atkurti paveikslą to, kas vyko valstybinėse rezidencijose.

Merginas derino prie baldų

„Kiekvienam kambariui buvo priskirta mergina, turinti prausti vadą, daryti masažą ir patenkinti bet kokius kitus troškimus. Jos buvo parenkamos pagal J.Stalino pageidavimą tarsi baldai.

Ir lovos, ir masažo stalai buvo gaminami atsižvelgiant į J.Stalino ūgį – 159 cm. Atitinkamai vilų darbuotojos irgi buvo parenkamas ne aukštesnės nei 150 cm. Žemos lieknutės brunetės – būtent tokios merginos patiko tautų vadui.

Masažui specialios rezidencijos miegamajame buvo pasirenkamos 18–19 metų merginos“, – pasakoja D.Ignatovas.

Jaunojo istoriko teigimu, kiekvienam J.Stalino vizitui į vilą, kuris trukdavo vos keletą dienų, buvo pasitelkiamos naujos „kambarinės“. D.Ignatovui pavyko išsiaiškinti keturias vado suguloves, gyvenusias Abchazijoje. Deja, nė viena neišgyveno iki šių dienų.

Dėl ko gailėjosi visą gyvenimą

Ir tik viena Suchumio gyventoja, pabuvojusi J.Stalino viloje Naujajame Afone 1951 metais, pasakojo savo giminaičiams apie tai, kas ten vyko.

„Keista, bet iš jos niekas nepareikalavo rašytinio pasižadėjimo neviešinti paslapties. Tikriausiai nusprendė, kad tuo vis tiek niekas nepatikės. Kad ir kaip tai būtų juokinga, bet intymiems malonumams viloje ji buvo atrinkta pagal komjaunimo siuntimą.

Medicininė apžiūra, trumpi nurodymai – ir pirmyn, į vonios kambarį. Beje, apie seksą merginai niekas nieko nesakė. Paaiškino tik tiek, kad prietemoje ji turės nuprausti pagyvenusį žmogų, padaryti jam masažą ir paguldyti į lovą.

Išeiti iš vonios kambario buvo kategoriškai draudžiama. Visą naktį ji pusiau apsirengusi prasėdėjo ant masažo kušetės. Ir tik prieš rytą iš šalia esančios vonios pradžioje išgirdo vandens pliuškenimą, o po kurio laiko keistą gergždimą.

Apie devintą ryto, kai paisydama nurodymų galėjo palikti „postą“, mergina atidarė duris į koridorių ir pamatė neaukštą vyriškį kariniu munduru. Jis stovėjo pusiau atsigręžęs, jo veido bruožų nepavyko įžvelgti.

Per tas kelias sekundes, kurias matė tą vyrą, mergina sugebėjo pamatyti tik ūsus. Ji buvo įsitikinusi, kad tai buvo J.Stalinas. Žinote, ta moteris iki paskutinės savo gyvenimo dienos apgailestavo, kad jis pas ją taip ir neužėjo“, – pasakoja istorikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.