Prisijunk. Atskleis, kuo vienas Kauno rajonų panašus į Niujorką

Toliau nuo Kauno centro esančius

Šančiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šančiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šančiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šančiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-06-30 07:42, atnaujinta 2017-05-20 07:17

Tuo įsitikino kauniečiai, kurie jau dalyvavo ekskursijoje pėsčiomis „Tai – Šančiai“. Dar viena tokia ekskursija rengiama ketvirtadienio vakarą. Ji prasidės „Gudų“ stotelėje, A. Juozapavičiaus prospekte.

Kur yra Kopūstų sandėliai, menantys caro laikus? Kokias paslaptis saugo Šančių biblioteka, o kokį meno šedevrą slepia Švč. Jėzaus Širdies bažnyčios skliautai? Kuo Šančiai panašūs į Niujorką, kas juos pavadino Kauno Bronksu? Kokie žymūs žmonės šiame miesto rajone prie Nemuno gyveno, kur Šančiuose veikė garsūs kino teatrai? Koks laikraštis ėjo Šančiuose tarpukariu? Kur yra viena iš dviejų tarpukario laikotarpio išlikusių mūrinių sinagogų Lietuvoje? Ar Lietuvoje auga šilkmedžiai? O kur yra vienintelė Kaune išlikusi garinė pirtis?

Vietos kultūrininkų iš „Šančių kiosko“ inicijuojamos ekskursijos dalyviai ne tik išgirs atsakymus į šiuos ir kitus klausimus, pamatys unikalius statinius, įkvėps gaivaus Nemuno pakrančių oro, palies senovę liudijančius daiktus, bet ir kai ko gardaus paragaus.

Iniciatyvių šančiškių atliktų tyrimų duomenimis, vietos gyventojai labiausiai pageidauja ekskursijų. Tad gegužę vyko jų net vienuolika (ir po Šančius, ir po Aukštuosius Šančius), bendru šio ciklo pavadinimu „PasiŠANČinėkim“. Šančiai, beje, turi ir savo gides, tai – šiame rajone gyvenančios aktyvios visuomenininkės Austėja Padgurskienė bei Rolanda Girskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.