Muziejininkus nustebino degtukų dėžutė su netikėtos paslaugos reklama

Muziejininkai vis randa tokių eksponatų, kurie nustebina. Tai gali būti ir kvepalų buteliukas, ir net paprasta degtukų dėžutė. Bet jos etiketė reklamuoja tuo metu netikėtą paslaugą.

Praėjusio amžiaus pabaigoje nėštumo tyrimus reklamavo net ant degtukų dėžučių<br>O.Bričkutės nuotr.
Praėjusio amžiaus pabaigoje nėštumo tyrimus reklamavo net ant degtukų dėžučių<br>O.Bričkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2020, 11:45 AM

Kauno miesto muziejaus muziejinės veiklos vadovė Reda Žekienė pasakojo, kad naujas eksponatas turi nueiti ilgą kelią, kol būna paruošiamas eksponuoti lankytojams.

„Jis turi būti aprašytas, nuodugniai ištyrinėtas, kad ateityje patektų į muziejaus fondus. Prieš pradedant šį ilgą kelią įdomiausius eksponatus pirmiausia norime parodyti lankytojams, todėl Kauno miesto muziejaus muziejininkai Rotušės skyriuje kas mėnesį pristato naujausią ir įdomiausią muziejaus gautą eksponatą“, – sakė R.Žekienė.

Šiuo metu muziejaus Rotušės skyriuje, pastato rūsyje, pristatoma XX a. 10-ojo dešimtmečio degtukų dėžutė, gauta iš Arvydo Neimonto.

„Būtent šiuo laikotarpiu pasirodė itin įdomi reklamos idėja, parodanti, kaip plėtojosi verslas Lietuvoje, kuris nuo prievartinio komunistinio eksperimento grįžo į kapitalizmą“, – pasakojo muziejaus atstovė.

Degtukų dėžutės buvo puošiamos egzotiškomis dabarties akiai reklamomis. Eksponuojamos dėžutės etiketėje siūloma užsisakyti „Ankstyvos nėštumo diagnostikos“ paslaugas Vilniuje.

Akušerija Lietuvoje sparčiai vystėsi jau tarpukariu, kai šioje srityje dirbo aktyvus medicinos profesorius Pranas Mažylis, Kaune įsteigęs gimdymo namus. Tuo metu visoje Lietuvoje jau buvo apie 500 akušerijos specialistų.

Po 1990-ųjų akušerių jau buvo gerokai daugiau, tad pokomunistinės transformacijos metu teko ieškoti originalių būdų siekiant atkreipti klientų dėmesį.

Pamatyti naujausią muziejaus eksponatą galima iki liepos 12 dienos.

Iki šiol daugiausia lankytojų susidomėjimo yra sulaukusios įvairios eksponuotos nuotraukas.

Populiariausias mėnesio eksponatas buvo Kaune tarpukariu veikusio kosmetikos ir parfumerijos fabriko „Florance“ kvepalų buteliukas su originalaus kvapaus skysčio šlakeliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.