Lietuviškas siaubo filmas kuriamas pagal Holivudo standartus

Pirmosios lietuviškos siaubo juostos „Rūsys“ kūrėjų komanda pristato filmo anonsą ir siunčia pirmąją rimtą užuominą, ko tikėtis iš šio Lietuvos kinui naujo žanro. Jau dabar „Rūsio“ anonsą matę pasaulio kino industrijos atstovai vienbalsiai tvirtina, kad filmas atitiks visus šiuolaikinius Holivude kuriamų siaubo juostų standartus.

Akimirka iš „Rūsio“ filmavimo aikštelės. Aktoriai Jurga Šeduikytė ir Marius Jampolskis.<br>J.Giriūno nuotr.
Akimirka iš „Rūsio“ filmavimo aikštelės. Aktoriai Jurga Šeduikytė ir Marius Jampolskis.<br>J.Giriūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2014, 6:34 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:07 PM

Dabar „Rūsys“ montuojamas. Kino teatruose filmas pasirodys dar šį rudenį.

„Pirmiausia „Rūsio“ anonsą parodėme ir filmo siužetą pristatėme „Kino pavasaryje“ viešėjusiems Lietuvos ir pasaulio kino industrijos profesionalams. Iš jų išgirdome labai teigiamų atsiliepimų. Pasak jų, pirmasis lietuviškas siaubo filmas tikrai pataiko į kokybės dešimtuką vien jau dėl to, kad „Rūsio“ siužetas kuriamas pasitelkus psichologiją, o ne rodant banaliai trykštančius kraujo fontanus, kaip dažnai įprasta siaubo žanro juostose“, – sako filmo režisierius Ričardas Matačius.

„Rašydami filmo scenarijų konsultavomės su psichologijos, psichiatrijos ir net neurochirurgijos specialistais, todėl manome, kad „Rūsys“ turėtų sudominti ir siaubo žanro vengiančius žiūrovus. Filmas kuriamas remiantis tikru Lietuvoje įvykusiu nutikimu. Tai bus įtempta, iki paskutinės akimirkos intrigą išlaikanti istorija, nagrinėjanti amžinąsias vertybes – meilę, Dievo egzistenciją, šeimos santykių trapumą ir svarbiausia – nuodėmės kainą“, – teigia vienas filmo scenarijaus autorių, „Rūsio“ prodiuseris Almantas Dulkys.

Filme pasakojama garsios tapytojos Ievos (vaidina Jurga Šeduikytė) ir finansininko Tomo (Marius Jampolskis) šeimos istorija. Kai sutuoktinių namo rūsyje paslaptingai dingsta nekviestas svečias, o ant rūsio laiptų Tomas randa C formos vinį, pradeda dėtis protu nesuvokiami dalykai.

Filmo „Rūsys“ anonsas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.