Paaiškėjo, kokie filmai varžysis dėl Auksinės palmės šakelės

Dėl pagrindinio Kanų apdovanojimo varžysis Cronenbergas, Godard'as, Leigh ir Loachas

Tarp pretendentų į Auksinę palmės šakelę - ir D.Cronenbergo filmas "Žvaigždžių žemėlapis".<br>"Reuters"/ "Scanpix" nuotr.
Tarp pretendentų į Auksinę palmės šakelę - ir D.Cronenbergo filmas "Žvaigždžių žemėlapis".<br>"Reuters"/ "Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Apr 17, 2014, 3:46 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:22 PM

Davido Cronenbergo, Jeano-Luco Godard'o, Mike'o Leigh ir Keno Loacho juostos yra tarp filmų, kurie kitą mėnesį varžysis dėl Kanų kino festivalio Auksinės palmės šakelės, paskelbė rengėjai.

Vos 18 filmų iš daugiau kaip 1,7 tūkst. pateiktų juostų buvo įtraukti į konkursinę programą, kurios dalyvių sąrašą Paryžiuje paskelbė festivalio meno direktorius Thierry Fremaux.

Sąrašas rodo, kad D.Cronenbergo „Žvaigždžių žemėlapis“, J.-L.Godard'o „Sudie kalbai“, M.Leigh „Ponas Terneris“ ir K.Loacho „Jimmy's Hall“ varžysis dėl gegužės 14-25 dienomis įvyksiančio festivalio pagrindinio apdovanojimo.

Tarp kitų konkursinės programos filmų yra Tommy Lee Joneso „The Homesman“, Michelio Hazanavicius „Paieška“, Atomo Egoyano „Captives“, Bertrand'o Bonello „Sen Loranas“, Olivier Assayaso „Sils Marija“ ir brolių Dardenne'ų „Dvi dienos, viena naktis“.

Kanų kino festivalis, kuris kone kasmet buvo rengiamas nuo 1946-ųjų, garsėja tuo, kad davė pradžią tokių kino kūrėjų kaip Stevenas Soderberghas ir Quentinas Tarantino karjeroms, tačiau ne mažesnis garsas sklinda ir apie jo įspūdingus žvaigždžių pasirodymus ant raudonojo kilimo, prabangias jachtas, prašmatnius vakarėlius ir deimantų vagystes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.