Į Lietuvą smalsiai dairosi filmų pramonės milžinai

Tikėtina, kad greitai Lietuvoje išvysime gražuoles aktores iš Indijos. Didžiausios pasaulyje kino filmų industrijos atstovai aktyviai domisi mūsų šalimi. Lietuviškos girios ir kraštovaizdis ne tik labai patinka indams, tačiau jie yra rimtai pasiryžę Bolivudo filmų juostas sukti jiems egzotiškai atrodančioje šalyje.

Tikėtina, kad greitai Lietuvoje išvysime egzotiškų aktorių iš Indijos<br>123rf.com nuotr.
Tikėtina, kad greitai Lietuvoje išvysime egzotiškų aktorių iš Indijos<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Jul 17, 2014, 10:03 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:52 PM

Apie tokias galimybes ketvirtadienį kalbėjosi kultūros ministras Šarūnas Birutis. Jis davė interviu didžiausio Indijos dienraščio „Times of India“ žurnalistams.

Š.Birutis yra tarpparlamentinių ryšių su Indijos Respublika grupės pirmininkas, todėl jam ne kartą teko lankytis šioje šalyje. Jis - vienas iš nedaugelio politikų, kurie Indiją gana gerai pažįsta. Š.Birutis bent šešis kartus buvo Indijoje, vieną kartą viešėjo net tris mėnesius.

Vilioja lietuviškos girios

„Su dienraščio žurnalistais kalbėjome ne tik apie kultūrą. Kalbėjome apie įvairius dalykus: apie ekonomin ir kultūrinį bendradarbiavimą, istorinius ir ateities ryšius, mūsų kultūrų bendrybes ir skirtumus“, – sakė Š.Birutis.

Jo žodžiais tariant, labai tikėtina, kad šį rudenį bus pasirašyta kultūrinio bendradarbiavimo sutartis. Indija, anot Š.Biručio, yra labai imli mūsų kultūrai.

„Pavyzdžiui, juos ypač domina kinas. Indai yra kinomanai, Bolivudas yra tam padaręs įtaką. Kalbu ne tik apie indiškus filmus. Nuo šių metų įvedus palankias mokestines sąlygas, mes siekiame, kad didžiausias filmų gamintojas atsirastų Lietuvoje. Tai būtų didžiulis indėlis mūsų ekonomikai ir bendradarbiavimui“, – kalbėjo kultūros ministras.

Anot jo, filmų kūrėjams iš Indijos patinka ir mokesčių, ir gamtinės sąlygos Lietuvoje. Filmai bus kuriami ne tik Indijos rinkai, bet ir visam Azijos regionui, kur Bolivudas yra labai populiarus. Jis pabrėžė, kad nereikėtų galvoti apie didelę dalį Bolivudo kuriamų juostų, tačiau jis tiki, kad indai Lietuvoje ras savo nišą.

„Juo žavi tiek mūsų kraštovaizdis, tiek architektūrinis paveldas. Kalbėjome ir apie kai kurių mūsų produktų pristatymą indų kultūrai – Stakliškių midaus, šokolado, „Džiugo“ sūrio, bendradarbiavimą tekstilės dizaino srityje“, – vardijo ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.