BAFTA apdovanojimai vyko Beverli Hilso viešbutyje „Hilton“

JAV Beverli Hilso viešbutyje „Hilton“ buvo surengti kasmetiniai Britų kino apdovanojimai (BAFTA), skirti talentams už pasiekimus kino ir televizijos srityse.

24-erių britų aktorei, išgarsėjusiai dėl vaidmenų filmuose apie Harį Poterį, Emmai Watson atiteko britų geriausios metų aktorės apdovanojimas.<br>„Scanpix“ („Reuters“) nuotr.
24-erių britų aktorei, išgarsėjusiai dėl vaidmenų filmuose apie Harį Poterį, Emmai Watson atiteko britų geriausios metų aktorės apdovanojimas.<br>„Scanpix“ („Reuters“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 31, 2014, 4:40 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 10:09 PM

JAV kino aktoriui Robertui Downey Jr. šiemet įteiktas BAFTA apdovanojimų prizas – Stanley Kubricko apdovanojimas už meistriškumą filme „2001 m. Kosminė odisėja“ („2001: A Space Odyssey“).

„Oskaro“ laimėtoja britų aktorė Judy Dench pelnė filmo apie Džeimsą Bondą prodiuserio Alberto Broccoli prizą už milžinišką indėlį į kino industriją. Aktorė itin džiaugėsi gavusi apdovanojimą, teigdama, kad niekada nesitikėjo padaryti aktorės karjeros.

J.Dench juokavo, kad žmonės mėgsta užduoti klausimus, tokius kaip „Kada išeisi į pensiją?“ arba „Kada sulėtinsi greitį?“.

„Tai labai nemandagu mano šeimoje. Mes taip nesakome. Manau, jei sustosiu, tai kaip automobilis, kuriam baigiasi degalai“, – teigė 79-erių britų aktorė.

J.Dench žinoma iš tokių filmų, kaip „Filomena“ (Philomena), „Skandalo užrašai“ (Notes on a scandal), „Operacija „Skyfall“ (Skyfall).

Kitai, 24-erių britų aktorei, išgarsėjusiai dėl vaidmenų filmuose apie Harį Poterį, Emmai Watson atiteko britų geriausios metų aktorės apdovanojimas.

Britų režisierius ir scenaristas Mike`as Leigh pelnė režisūros apdovanojimą, o JAV aktorei Julia Louis-Dreyfus atiteko prizas už meistriškumą komedijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.