„Gervės“ nominantei J. Steponaitytei nerūpi konkurencija

Žinią apie dėmesio tarptautiniuose filmų festivaliuose sulaukusį režisierės Alantės Kavaitės filmą „Sangailės vasara“ Lietuva sutiko su džiaugsmu. Būti įvertintam apdovanojimu yra svarbu – su tuo sutinka ir viena pagrindinių šio filmo aktorių Julija Steponaitytė.

„Sangailės vasara“.<br>Rengėjų nuotr.
„Sangailės vasara“.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-25 15:16, atnaujinta 2017-11-26 18:23

8-uosiuose Lietuvos kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ J. Steponaitytė nominuota Metų geriausios aktorės vaidmens kategorijoje už vaidmenis filmuose „Sangailės vasara“ (rež. A. Kavaitė) ir „Man dvim keli“ (rež. M. Kavtaradzė).

„Sidabrinę gervę“ už geriausios aktorės vaidmenį pretenduoja gauti ir Agnė Kaktaitė už darbą filme „Kelių eismo taisyklės“ bei „Sangailės vasaros“ aktorė Aistė Diržiūtė.

Paklausta, ar jaučia konkurenciją, Julija suabejojo, ar jos apskritai esama. „Mūsų su Aiste tikslai yra visiškai skirtingi“, – tvirtino aktorė. Jos įsitikinimu, tvirtėjantis kino verslas turi kurti ir tradicijas, o „Sidabrinės gervės“ apdovanojimai yra graži proga peržvelgti šalies metų produkciją ir jos kokybę.

„Kartais apdovanojimai padeda kuriant gyvenimo aprašymą. Tokie ir panašūs faktai kalba patys už save. Žmogui, kuris turi spręsti apie tavo darbą, bet yra jo nematęs, faktai gali padėti.

Kaip ir bet kas kitas, ką įrašai į savo gyvenimo aprašymą. Viskas priklauso nuo tikslų, kuriuos esi užsibrėžęs. Žinoma, diena, kai gauni oficialų įvertinimą už savo darbą, yra maloni“, – dėstė J.Steponaitytė.

Būdama aštuonerių Julija pradėjo lankyti menų studiją, kurią įkūrė ką tik Lietuvos muzikos ir teatro akademiją baigę Vlado Bagdono vadovaujamo kurso aktoriai – Vytautas Kontrimas ir Ieva Norkūnienė.

„Mes ten vaidinome, šokome, dainavome, o būdama 11-kos nusifilmavau Šarūno Barto juostoje „Nieko nepraranda vaikai“ (skirtą „Visions of Europe“ trumpametražių filmų rinkiniui, išleistam 2004 m. – Red. past.). Tai buvo pirmas filmas, kuriame vaidinau, – prisiminė aktorystės pradžią J. Steponaitytė.

Pati ji nepasirinko aktorystės studijų ir teigia neketinanti pereiti į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Savo studijų kryptį – fotografiją ir medijas – Julija jaučia pasirinkusi teisingai.

Tiesa, ateitį mergina planuoja susieti su kinu. Nors šiuo metu ji niekur nesifilmuoja, dirba kino postprodukcijos įmonėje.

„Kurti personažą filme yra keista ir įdomu. Man apskritai patinka kino realybė ir tai, kaip jis formuoja laiko, tikrovės sampratą. Apie šiuos dalykus galvoju būdama filmavimo aikštelėje“, – pasakojo Metų geriausios aktorės vaidmens nominantė J.Steponaitytė.

Apdovanojimus pristato LiKA ir Lietuvos kino centras. Apdovanojimų globėjas Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. Lietuvos kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ – jau šį šeštadienį, 18.30 val. tiesiogiai per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.