Sidabrinei gervei nominuoto filmo peržiūroje dalyvaus jo autorės ir herojės

Vinco Kudirkos viešoji biblioteka birželio 14-ąją kviečia į dokumentinio filmo „Seserys“ peržiūrą. Šis filmas – tai pasakojimas apie smuikininkės Danutės Pomerancaitės išgelbėjimo iš Kauno geto istoriją.

 Kadras iš filmo "Seserys".<br> Organizatorių nuotr.
 Kadras iš filmo "Seserys".<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2017, 9:27 AM, atnaujinta Jun 15, 2017, 8:25 PM

Filmo peržiūroje dalyvaus jo autorės – režisierė Lilija Kopač ir Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus Žydų gelbėjimo ir atminimo įamžinimo skyriaus vedėja Danutė Selčinskaja bei filmo herojės D.Pomerancaitė-Mazurkevič ir Aušra Petrauskaitė. Renginys organizuojamas kartu su Kauno žydų bendruomene.

Filmas „Seserys“ – 2017 metų „Sidabrinės gervės“ kino apdovanojimų nominantas. Jis pasakoja apie tai, kaip D.Pomerancaitė, gimusi Kauno žydų gete, atsirado garsaus operos dainininko Kipro Petrausko ir jo žmonos namuose.

Filmavime dalyvavo Bostono universiteto Menų kolegijos profesorė D.Pomerancaitė-Mazurkevič ir K.Petrausko dukra A.Petrauskaitė. Šio filmo peržiūra – tai išskirtinė galimybė susitikti su juostos herojėmis ir išgirsti jų istoriją iš pirmų lūpų.

Dokumentinio filmo „Seserys“ peržiūra vyks birželio 14 d. 17 val. 30 min. V.Kudirkos viešosios bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyriuje (A.Mapu g. 18).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.