Britų drama „Gyvenimo kova“ amerikiečių bokso filmus siunčia į nokdauną

Nors boksas populiarus Europoje ir ypač Jungtinėje Karalystėje, Didžioji Britanija niekada nėra sukūrusi filmo apie boksą, kuris bent iš tolo prilygtų tokioms amerikiečių kino juostoms kaip „Rokis“ ar „Mergina, verta milijono“.

Aktorius ir režisierius  P.Considine'as dramoje „Gyvenimo kova“.
Aktorius ir režisierius  P.Considine'as dramoje „Gyvenimo kova“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2018, 3:17 PM

Paprašius eilinių kino gerbėjų išvardyti kai kurias bokso filmų žanro ypatybes, daugelis pasakytų: vidurinė ar net žemesnioji klasė, nuspėjamas pakilimas ir kritimas, daugybė triumfo ir svarbiausia – amerikiečiai. Ir jie būtų teisūs, bent jau iki šiol, tačiau naujoji aktoriaus ir režisieriaus Paddy Considine'o drama „Gyvenimo kova“ (orig. „Journeyman“) ruošiasi amerikiečius pasiųsti į nokdauną.

P.Considine'o kaip režisieriaus antrasis filmas nesilaiko šio žanro taisyklių – nuoširdi ir reali istorija koncentruojasi į boksininko kovą su smegenų sužalojimu, vengia didvyrio temos ir daugiausia dėmesio skiria atsidavimui, pasiaukojimui ir besąlygiškai gyvenimo meilei.

Režisierius ryžosi pats suvaidinti pagrindinio herojaus Mečio vaidmenį. Filme „Gyvenimo kova“ sėkminga boksininko karjera garsėjęs Metis, jausdamas, kad dienos ringe artėja į pabaigą, ryžtasi paskutinei kovai, kuri užtikrintų finansinę gerovę ir saugumą visai jo šeimai.

Laimėjęs kovą, Metis grįžta namo, tačiau to, kas nutiks netrukus, jis nebūtų susapnavęs net juodžiausiame košmare – ligoninės palata, sužalotos smegenys ir jokių prisiminimų ar jausmų. Būtent čia prasideda sunkiausia gyvenimo kova, kad susigrąžintų tai, ko neteko po pergalingos kovos ringe.

Didžiojoje Britanijoje vis atsirandant naujų sunkiasvorių bokso žvaigždžių, kaip Tysonas Fury ar Anthony Joshua (pastarojo kova su Vladimiru Kličko viršijo visus žiūrimumo rekordus), galima tikėtis, kad talentų augimas paskatins ir filmų kūrėjus surasti unikalių istorijų, vertų didžiojo kino ekrano.

Įtaigi ir sukrečiama drama „Gyvenimo kova“ kinuose nuo balandžio 20 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.