Airijoje pradedamas filmuoti lietuviškas filmas

Jau netrukus Airijoje bus pradėtas filmuoti antrasis režisierės Linos Lužytės vaidybinis ilgametražis filmas „Pilis“, pasakojantis jautrią iš Lietuvos į Airiją emigravusių Monikos, jos mamos Jolantos ir močiutės istoriją. Jaunos merginos tikėjimas ir ryžtas siekti svajonės tapti dainininke pakeis visų trijų moterų gyvenimą svetimoje šalyje.

 Naujas lietuviškas filmas bus kuriamas Airijoje.
 Naujas lietuviškas filmas bus kuriamas Airijoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2018, 12:54 PM

Jolantą filme vaidins 2017 m. Sidabrinę gervę už geriausią aktorės vaidmenį laimėjusi Gabija Jaraminaitė, močiutę – legendinė kino aktorė Jūratė Onaitytė, o Monikos vaidmuo atiteko kine pirmuosius žingsnius žengiančiai Lietuvos kino ir teatro aktoriaus Jokūbo Bareikio dukrai Barborai Bareikytei.

„Pilis“ – pirmasis Lietuvos ir Airijos bendras filmas, kurį kuria Lietuvos kino kompanija „Artbox“ ir Airijos kino  kompanija „Samson Films“. Prieš pradedant darbus, režisierė L.Lužytė ir prodiuseriai Kęstutis Drazdauskas bei Davidas Collinsas Lietuvos ambasadoje Dubline susitiko su Airijos lietuviais. Jie pirmieji galėjo susipažinti su artimiausiais filmo planais bei prisidėti prie jų įgyvendinimo.

Liepos pabaigoje filmavimo darbai persikels į Lietuvą, o žiūrovus „Pilis“ turėtų pasiekti 2019 metais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją