Lrytas.lt biblioteka: 766. M. Winterhoffas. „Tironų mums nereikia“

Michaelas Winterhoffas. „Tironų mums nereikia: vien auklėti negana: išeitys“. „Tyto alba“, Vilnius 2012. Iš vokiečių kalbos vertė Gitana Dambrauskienė. Viršelio dailininkė Asta Puikienė

Kaip elgtis su nevaldomais, egocentriškais, tironiškais vaikais?
Kaip elgtis su nevaldomais, egocentriškais, tironiškais vaikais?
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 23, 2012, 2:53 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:03 AM

Palyginti su „Kodėl mūsų vaikai virsta tironais“, šioje knygoje yra du svarbūs dalykai, išplėtojantys mano tezes ir turintys žadinti viltį. Aš pasakoju, kaip suaugusieji gali atpažinti, ar jų santykiai su vaiku nėra sutrikę, ir nurodau būdus, kaip rasti išeitį iš tokios padėties ir pašalinti sutrikimus.

Michael Winterhoff (Michaelis Vinterhofas, g. 1955) – vaikų ir jaunimo psichiatras ir psichoterapeutas, dviejų vaikų tėvas. Jo knyga „Kodėl mūsų vaikai virsta tironais“ (lietuvių kalba išleista 2011 m.; „Tyto alba“) sukėlė tikrą atsiliepimų audrą Vokietijoje ir iki šiol nedingsta iš perkamiausių knygų sąrašų. Antroji knyga „Tironų mums nereikia“ tęsia itin aktualią elgesio su nevaldomais, egocentriškais, tironiškais vaikais temą.

Dr. Michaelis Winterhoffas šioje knygoje toliau gilinasi į tironiško vaikų elgesio priežastis. Sako, kad susitapatinti su vaiku – neteisinga ir netgi pavojinga, kad partneriškas požiūris į vaiką nesumažina susikalbėjimo problemų, priešingai – sukelia naujų ir žaloja vaiko psichiką. O tam, kad vaiko psichika galėtų normaliai vystytis, būtina ne tik besąlygiška tėvų meilė, bet ir sveikas protas, hierarchiniai santykiai ir disciplina.

Griežtai, tačiau ramiai ir argumentuotai autorius teigia: vaikui reikalingi tėvai ir auklėtojai, kurie ne tik myli – jie turi dar ir suvokti, kad vaikai turėtų likti vaikai, o tėvai – protingesni, labiau patyrę, sugebantys vaikui suteikti saugumą, ramybę ir vertybinę orientaciją patarėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę