Lrytas.lt biblioteka: 1082. V. Milius. „Vairuotojo vadovas“

Vitoldas Milius, „Vairuotojo vadovas“, leidykla „Sofoklis“, 2013.

Geras vairuotojas yra atsargus, atsakingas, tausojantis aplinką socialus eismo dalyvis.
Geras vairuotojas yra atsargus, atsakingas, tausojantis aplinką socialus eismo dalyvis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2013, 2:50 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:46 PM

„Vairuotojo vadovas“ – puiki knyga, parašyta aiškia ir suprantama kalba, tinkanti tiek pradedančiajam, tiek patyrusiam vairuotojui. Lyg ir žinome – geras vairuotojas yra atsargus, atsakingas, tausojantis aplinką socialus eismo dalyvis. Jis nekelia rūpesčių kelyje kitiems, jo vairavimo stilius ir elgesys yra prognozuojami.

Norint tinkamai elgtis kelyje, nepakanka mokėti Kelių eismo taisykles, jas reikia suprasti, juk žinios be supratimo nieko vertos. Akivaizdu, kad pėsčiasis, eidamas per pėsčiųjų perėją degant draudžiamam šviesoforo signalui, žino, jog taip elgtis nedera, bet vis tiek eina. Supratimas ar suvokimas kaip tik yra tas raktas, kuris žinioms suteikia prasmę.

Šioje knygoje pateikiami atsakymai ir rekomendacijos, subrandintos įveikus šimtus tūkstančių kilometrų, pedantiškai išnagrinėjus, ko gero, visas įmanomas kritines kelionių situacijas, apibendrinus daugybės skirtingų šalių vairavimo kultūros ypatumus. Paprastai ir tiksliai. Siūlomi racionaliaus elgesio algoritmai neabejotinai yra geriausi kovos su automobiliniu darvinizmu ginklai.

Renaldas Gabartas, TopGear vyr. redaktorius

„Vairuotojo vadovas“ patrauks visų eismo dalyvių dėmesį. Tai puiki knyga, parašyta aiškia ir suprantama kalba, tinkanti tiek pradedančiajam, tiek patyrusiam vairuotojui. Esu tikras, ji leis pažvelgti į vairavimą kaip į socialinį reiškinį ir priartėti prie sutarimo, kas yra geras vairuotojas.

Saulius Šuminas, Regitros direktoriaus pavaduotojas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.