„Poezijos pavasario“ laureatui K. Navakui - ąžuolo lapų vainikas

Maironio lietuvių literatūros muziejaus sodelyje Kaune penktadienį vainikuotas 2014-ųjų „Poezijos pavasaris“ ir Maironio premijos laureatas poetas Kęstutis Navakas. Poetas apdovanojamas už 2013 metais išleistas eilėraščių knygas „100 du“ ir „Lorelei: 50 meilės laiškų + meilės eilėraščių“.

Poetų festivalio laureatu šįmet tapo K.Navakas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Poetų festivalio laureatu šįmet tapo K.Navakas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 30, 2014, 1:34 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:59 AM

Maironio premija, kurią sudaro 10 tūkst. litų, skiriama už geriausią naują poezijos knygą, išleistą praėjusiais kalendoriniais metais. Poetas, kuriam paskiriama premija, tampa ir tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ laureatu.

Į šią premiją taip pat pretendavo poetė Ramutė Skučaitė. Abu kandidatus Maironio premijai gauti rekomendavo Lietuvos rašytojų sąjungos valdyba. Pernai Maironio premija buvo apdovanota poetė Tautvyda Marcinkevičiūtė-Patackienė.

K.Navakas yra poetas, eseistas, literatūros kritikas ir vertėjas. Debiutavo 1988 m. poezijos knyga „Krintantis turi sparnus“. Buvo Kauno jaunųjų rašytojų sekcijos pirmininkas (1987-1988), nuo 1993 m. yra Lietuvos rašytojų sąjungos narys. K.Navako eilėraščiai versti į rusų, latvių, gruzinų, suomių, švedų, makedonų, vokiečių, anglų kalbas. Poetas dažnai dalyvauja užsienyje vykstančiuose poezijos festivaliuose, seminaruose. 2007 m. apdovanotas Nacionaline kultūros ir meno premija.

„Poezijos pavasaris“ tęsis iki birželio 1-osios - tradicinis uždarymo vakaras vyks Vilniaus universiteto M.K.Sarbievijaus kieme. Iš viso festivalis šiemet pakvietė į daugiau kaip šimtą renginių – poezijos skaitymus, šventes, poezijos vakarus, susitikimus, dainuojamosios poezijos koncertus. Festivalio renginiai vyko ir Punske, Baltarusijoje, Karaliaučiuje, Šveicarijoje, Airijoje, Prancūzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.