Leidėjai ragina: atrask dabartinės lietuvių literatūros pasaulį

Knygynų tinklas „Pegasas“ kartu su penkiomis knygų leidyklomis – „Alma littera“, „Tyto alba“, „Baltos lankos“, „Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla“ ir „Šviesa“ – tęsia susitikimus su populiariausiais ir mažiau pažįstamais lietuvių autoriais, kad knygų gerbėjai galėtų atrasti, koks įvairiapusiškas yra šiuolaikinės lietuvių literatūros pasaulis.

Lietuvos mafijos ekspertas D.Dargis pristato naujausią savo knygą „Mafijos kronikos“, kurią įkvėpė to paties pavadinimo kriminalinės dokumentikos serialas, rodytas per vieną Lietuvos televiziją.
Lietuvos mafijos ekspertas D.Dargis pristato naujausią savo knygą „Mafijos kronikos“, kurią įkvėpė to paties pavadinimo kriminalinės dokumentikos serialas, rodytas per vieną Lietuvos televiziją.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-07 18:24, atnaujinta 2018-01-28 05:46

Iniciatyvos „Šiuolaikinių lietuvių autorių knygos. Atrask ir didžiuokis“ metu bus surengta beveik 50 susitikimų su 26 rašytojais net 13-oje Lietuvos miestų. Pasak knygynų tinklo „Pegasas“ vadovės Lilijos Tolbatovos, lietuviškos knygos tiek žanrų įvairove, tiek menine ar pramogine verte nė kiek nenusileidžia užsienio rašytojų kūriniams.

Išmokite kurti tobulas prezentacijas su A.Laskausku

Profesionalus prezentacijų konsultantas Arturas Laskauskas dalys patarimus per knygos „Prezentacija kitaip, arba Pamirškite migdančias skaidres“ pristatymą. Nesvarbu, ar prezentacijų rengimas yra jūsų kasdieninio darbo dalis, ar retkarčiais pasitaikanti užduotis – specialisto patarimai pravers kiekvienam.

A.Laskauskas kuria pirmaujančių įmonių prezentacijas konkursams ir vadovų susitikimams užsienyje, teikia patarimus savo tinklaraštyje www.prezentavimas.lt ir veda prezentacijų seminarus. Jo paslaugomis naudojosi „Microsoft Lietuva“, „Maxima Lt“, „Heineken“, „Hoermann Lietuva“, BASF, KRKA ir kt.

Renginys Vilniuje:

Laikas: spalio 8 d. (trečiadienis) 18 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, Vilniaus PC Akropolis, II aukštas.

Renginys Šiauliuose:

Laikas: spalio 9 d. (ketvirtadienis) 18 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, Šiaulių PC Akropolis.

Renginys Kaune:

Laikas: spalio 10 d. (penktadienis) 18 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, Kauno PC Akropolis.

Lietuvos mafijos ekspertas D.Dargis pristato knygą  „Mafijos kronikos“

Lietuvos mafijos ekspertas Dailius Dargis pristato naujausią savo knygą „Mafijos kronikos“, kurią įkvėpė to paties pavadinimo kriminalinės dokumentikos serialas, rodytas per vieną Lietuvos televiziją. Knygoje gausu nuotraukų, dokumentų, stulbinamų liudininkų pasakojimų ir televizijos projekto filmavimo užkulisių.

Knygos pristatymo svečiai: Vitalijus Gailius (buvęs FNTT vadovas, dabartinis Seimo narys), Vytautas Grigaravičius (buvęs Lietuvos policijos komisaras), TV projekto „Mafijos kronikos“ prodiuseris Povilas Skaisgiris, Leonardas (Henriko Daktaro prototipas „Mafijos kronikų“ seriale).

Laikas: spalio 9 d. (ketvirtadienis) 18 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, Vilniaus PC Akropolis, II aukštas.

V.Jasukaitytės knygos „Kaip mes mokėmės mirti“ pristatymas

Vidmantės Jasukaitytės knyga apie vėžį „Kaip mes mokėmės mirti“ - autobiografinė. Autorė apie savo knygą: „Pradėjau rašyti tikėdama, jog mano patirtis gali padėti daugeliui žmonių. Tačiau labiausiai ji padėjo man pačiai – atskleidė daugybę egzistencinių paslapčių ir atvėrė pasaulį – amžiną ir begalinį, kuriame niekas neišnyksta amžinai, tik pasitraukia iš mūsų akių. Be šios skaudžios patirties niekada nebūčiau žinojusi, kaip myliu gyvenimą, ką sugebu iškentėti dėl jo, nebūčiau atradusi kančios švytėjimo ir kančios laimės dar vieno avietinio ryto, dar vienos audringos, žaibuojančios nakties vardan.“

Laikas: spalio 9 d. (ketvirtadienis) 18 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, PC VCUP, Vilnius.

Psichologė E.Čekuolienė pristato knygą „Flirtas su rudeniu“

Psichologės Editos Čekuolienės knyga apie brandaus amžiaus džiaugsmus ir iššūkius „Flirtas su rudeniu“ – tarsi pokalbis su geriausia drauge ar psichologu. Aptariama daug temų, tad kiekviena skaitytoja tikrai ras ką nors naudinga sau ir galės tai pritaikyti gyvenime. O E.Čekuolienė tikrai žino, ką pataria: knygos autorės kraityje ilgametė psichologės darbo patirtis, daugybė straipsnių, knygos „Psichologijos žiupsnis ant kasdienybės“ bei „Nuo ančiuko iki gulbės: mergaičių knyga“.

Laikas: spalio 11 d. (šeštadienis) 15 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, PLC „Panorama“, Vilnius

Susitikimas su rašytoja A.Urbonaite

Audronė Urbonaitė grįžta su knyga „Posūkyje – neišlėk“. Knyga apdovanota Augustino Griciaus literatūrine premija. Pati autorė savo knygą apibūdina taip: „Tai romanas apie tai, kaip mirštant juoktis visa gerkle, o paskui suprasti, kad nenumirei, bet pašiurpinai pusę Lietuvos. Paparacė žurnalistė suserga vėžiu, nežino, ar išgyvens, ir pasakoja tai, apie ką reikėtų patylėti.“

Laikas: spalio 11 d. (šeštadienis) 15 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, PC „Akropolis“, Kaunas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.