Geriausia lietuviška knyga išrinkta Kęstučio Navako „Vyno kopija“

Metų knygos rinkimai vyksta kasmet nuo 2005 metų.

Skaitytojai geriausia praėjusių metų lietuviška knyga išrinko Kęstučio Navako romaną „Vyno kopija“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Skaitytojai geriausia praėjusių metų lietuviška knyga išrinko Kęstučio Navako romaną „Vyno kopija“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2017, 8:44 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 2:49 PM

Poezijos kategorijoje laimėjo Dainiaus Gintalo eilėraščių knyga „Adatos“, geriausia knyga vaikams pripažinta Selemono Paltanavičiaus knyga „Maži ežiuko sapnai“, pranešė Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.

„K.Navako romanas „Vyno kopija“, pasak eseistės Giedros Radvilavičiūtės, yra knyga, kurioje nėra sociumo, charakterių evoliucijos, siužetas yra nušautas, ir skaitymo malonumo svaigulys yra nepaaiškinamas įprastos prozos dėmenimis. Elegancija, grakštumas, nenuspėjamumas, žaismė, tragedijos pavertimas tuoj pat praslinksiančia akimirka, iš kurių lipdomas ekspresionistinis pasakojimas, prikausto dėmesį prie teksto tą momentą, kai jį skaitai, ir tai veikia kaip vynas, ne kaip jo kopija“, – teigiama pranešime.

Poeto D.Gintalo knygoje „Adatos“ eilėraščiai balansuoja ant dramatiškos ribos: tarp gražu ir teisinga, tarp žmogaus vienatvės ir atsargių pastangų ją įveikti. Neatsisakoma kiek vyresnių poetų atradimų ir kartu kuriamos savitos įdomios kompozicijos.

S.Paltanavičiaus pasakoje „Maži ežiuko sapnai“ ežiukas, keliaudamas per sapnus, susipažįsta su pasauliu. Pasakojimas ne tik šiltas ir jaukus, bet ir tikslingas, švarus, neperkrautas, lydimas švelnaus humoro, gamtos gyvenimo faktai pateikiami profesionaliai ir išradingai.

Skaitytojams iš viso buvo pasiūlyta balsuoti už 15 kūrinių trijose kategorijose – kiekvienoje kategorijoje po penkias knygas. Rinkimuose dalyvavo 16 tūkst. 994 skaitytojai.

Akcijoje dalyvaujančios knygos turėjo būti parašytos šiuolaikinių lietuvių autorių, išleistos nuo 2015 metų rugsėjo 1 dienos iki 2016 metų rugpjūčio 31 dienos.

Balsuoti buvo galima Metų knygos rinkimų interneto svetainėje, taip pat siųsti laiškus elektroniniu ir paprastu paštu.

Metų knygos rinkimai vyksta kasmet nuo 2005 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų