Mirė rašytojas Vladas Kalvaitis

Ketvirtadienio vakarą mirė rašytojas Vladas Kalvaitis.

 Apie poeto ir prozininko V. Kalvaičio mirtį pranešė Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkė Biruta Augustinienė.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Apie poeto ir prozininko V. Kalvaičio mirtį pranešė Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkė Biruta Augustinienė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-07 08:49

Apie poeto ir prozininko V. Kalvaičio mirtį pranešė Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkė Biruta Augustinienė, rašoma lrt.lt portale.

V. Kalvaitis gimė 1929 m. birželio 27 d. Radviliškyje. 1942-1948 m. mokėsi Radviliškio gimnazijoje. 1948 m. už dalyvavimą pogrindinėje veikloje buvo suimtas. Bausmės laikotarpį praleido Komijos ASSR, Intoje. Vėliau buvo ištremtas į Irkutsko sritį.

1964 m. V. Kalvaitis baigė studijas Irkutsko universiteto Istorijos filologijos fakultete, įgijo filologo, rusų kalbos mokytojo specialybę. 1966 m. grįžo į Lietuvą. Dirbo Veliučionių specialiojoje profesinėje technikos mokykloje, Tytuvėnų žemės ūkio technikume, Kelmės rajono neakivaizdinėje vidurinėje mokykloje, Tytuvėnų vidurinėje mokykloje.

Rašytojas gyveno Tytuvėnuose su dukros šeima.

Lietuvos rašytojų sąjungos narys - nuo 2008 m.

V. Kalvaičio žinomiausia knyga - "Sustiprinto režimo barakas".

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.