Goethe's „Faustas“ – dviejų dalių poetinė pasaulio enciklopedija

„Faustas“ – viena garsiausių visų laikų tragedijų, parašyta vieno universaliausių pasaulinės literatūros genijų Johanno Wolfgango Goethe's (1749–1832). 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2018, 5:37 PM, atnaujinta Sep 24, 2018, 5:38 PM

Šis dviejų dalių kūrinys apima visą Europos istoriją nuo Homero iki paties Goethe's. Tai mokslininko Heinricho Fausto ir velnio Mefistofelio pražūtingo sandėrio istorija, atnešanti Faustui ne amžiną jaunystę ir nemirtingumą, o dvasinę sumaištį ir amžiną nerimą. 

Pasaulio teatras, kuriame skleidžiasi Fausto ir Mefistofelio pažinties istorija, apima ir meilės, ir tiesos, ir grožio paieškas; didingame Goethe's kūrinyje veikia ir žmonės – studentai bei filosofai, – antikos herojai ir dievai, Šiaurės tautų mitinės būtybės, ir paties autoriaus sukurti fantastiniai personažai. 

„Apie „Fausto“, Goethe’s magnum opus, nieko nepasakysi per daug; tiesiog tai – didingiausias vokiečių literatūros kūrinys ir universali poetinė pasaulio enciklopedija. Poetui „Fausto“ vertimas yra didžiausias iššūkis bei išbandymas. Pasididžiavimas ir nusivylimas. Norėčiau jį išversti dar kartą. Ir dar kartą paskui“, – teigė vertėjas Antanas A.Jonynas.

Johann Wolfgang Goethe. Faustas. Iš vokiečių kalbos vertė Antanas A. Jonynas. – Vilnius: Tyto alba, 2018. – 629 p. Dailininkė Asta Puikienė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.