„Praeis“ – Marijaus Povilo Elijo Martynenko antroji knyga

Marius Povilas Elijas Martynenko literatūros pasaulyje debiutavo praėjusiais metais išleisdamas poetinės prozos knygą „Be penkių pasaulio pradžia“. Debiutas sulaukė daug dėmesio, tad antroji knyga labai laukta. „Praeis“ – taip pavadinta nauja knyga, taip vadinasi ir autoriaus tinklaraštis.

„Praeis“ – antroji M.P.E.Martynenkos knyga.<br>V.Majorovienės nuotr.
„Praeis“ – antroji M.P.E.Martynenkos knyga.<br>V.Majorovienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-10 15:13

M.P.E.Martynenko kūryboje labai atvirai ir nuoširdžiai kalba apie pačias įvairiausias, nelengvas gyvenimo patirtis. Mėgstamiausias užsiėmimas laisvalaikiu – išlikti – ant knygos viršelio rašo autorius.

Šiuo metu M.P.E.Martynenko studijuoja aktorystę, kurso vadovas Oskaras Koršunovas. Beje, praėjusių metų gruodį jis pirmą kartą užlipo į teatro sceną O.Koršunovo spektaklyje „Apvalytieji“ pagal kontroversiškos britų dramaturgės Sarah Kane pjesę. Dabar M.P.E.Martynenko filmuojasi naujame Šarūno Barto filme „Sutemos“ pagal Vinco Giedros romaną „Sviesk, Dovydai, akmenį!“. Tai pirmasis jo vaidmuo kine ir – pagrindinis.

Autorius geriausiai pažįstamas Lietuvos slemo poezijos padangėje ir šiemet planuoja dalyvauti Pasauliniame slemo čempionate, rengiamame BBC.

„Aš nežinau, kurie žodžiai geriausi. Kol jie mano galvoje, viskas gerai. Kai reikia apsispręsti, norisi daužyt galvą į sieną. Nes nežinau, kurie iš jų geriausi. O norisi sukurti geriausią kūrinį. Nuo kurio gal net pasaulis būtų geresnis. Kartais man regisi, kad dievas dar neapsisprendė, kaip būtent sukurti šitą pasaulį. Tai, kas vyksta, vyksta tik jo galvoje, iki apsisprendimo. O kai apsispręs, tai ir tas praeis“, – samprotavo M.P.E.Martynenko.

Marius Povilas Elijas Martynenko. Praeis. Vilnius: Tyto alba, 2019. Knygos dailininkė Ilona Kukenytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.