Žinomas psichiatras knygoje išnarstė homoseksualumo temą

„Su homoseksualumu susijusios kentėjimo priežastys – kur kas gilesnės nei visuomenės pasmerkimas“, – teigiama žymaus psichiatro knygos anotacijoje.

 Knygos autorius psichiatras G.Vaitoška.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Knygos autorius psichiatras G.Vaitoška.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Knyga pristatoma Vilniaus knygų mugėje.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Knyga pristatoma Vilniaus knygų mugėje.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-02-21 08:20, atnaujinta 2019-02-21 10:56

2019-aisiais išleistoje knygoje „Homoseksualumas: ko nebeleidžiama pasakyti?“ aptariami visuomenei opūs lytiškumo klausimai.

Kada vyko pirmoji seksualinė revoliucija? Kodėl iki 1973 m. homoseksualumas laikytas liga? Kaip homoseksualumo istorija ir jo vystymasis Antikinėje Graikijoje bei Romoje susijęs su šiandiena?

Ar dabartinėje kultūroje kai kuriuose sluoksniuose buvimas trans-gender nepateikiamas kaip vienintelis kelias į laimę? Ir ką reikštų leidimas vaikui pasirinkti, kokios lyties jis nori būti?

Knygos autorius Gintautas Vaitoška – žinomas psichiatras. Gydytojo išsilavinimas tarptautinis: jis studijavo Vilniaus medicinos universitete, vėliau – Vašingtone bei Šeimos psichoterapijos centre Džordžtaune. Nuo 2009 m. specialistas dirba Austrijoje veikiančiame Tarptautiniame teologijos institute.

Knygoje remtasi daugiau kaip šimtmečio psichologijos istorija, žymiausiai autoriais, statistika ir tyrimais. Dažnai minimas ir psichoanalizės tėvo Zigmundo Froido vardas bei dalinamasi jo pastabomis apie patirtį, dirbant su homoseksualiais klientais.

Autorius tvirtino, kad ypatingai svarbu suvokti visus lytiškumo aspektus. Knygoje jis kalbėjo ir apie dažnai kontraversiška bei nemoksliška vadinamą homoseksualumo terapiją, smulkiau paaiškino jos krytis, eigą bei neigia visuomenėje gajus mitus.

Nors iš pirmo žvilgsnio knyga gali pasirodyti labai prieštaringa šiandieniame pasaulyje populiarinamam požiūriui, jos autorius nevengė rizikuoti – džiaugėsi, kad kai kuriuos dalykus Lietuvoje pasakyti vis dar gali.

Knyga pristatoma 2019 m. Vilniaus knygų mugėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.