Andrius Zimaitis: „Savipagalbos knygos kelia alergiją“

Skaitytojų ir žiūrovų simpatijas pelnęs intelektinis žaidimas „Žinovų klubas“ pradėjo naują sezoną, kuriame dalyvauti ir pasisemti žinių gali įvairiausių sričių atstovai: literatūros, meno, istorijos, dailės, geografijos, religijos ir daugelio kitų.

 Nemenką savo laisvalaikio dalį buvęs protmūšių organizatorius skiria skaitymui: „Santykis su literatūra yra nuolatinis, nenutrūkstamas ir pagarbus.<br>  Asmeninio archyvo nuotr. 
 Nemenką savo laisvalaikio dalį buvęs protmūšių organizatorius skiria skaitymui: „Santykis su literatūra yra nuolatinis, nenutrūkstamas ir pagarbus.<br>  Asmeninio archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-23 12:39

Žaidimui įsibėgėjant, teisininkas ir scenaristas Andrius Zimaitis, šį trečiadienį smalsuoliams pateiks savo klausimus. Prieš keletą metų jis ne tik žaidė protmūšiuose, bet buvo ir jų organizatorius, kūrė klausimus, o dabar džiaugiasi, kad atsirado proga vėl prisiminti žaidimą.

„Stipriausias jaučiuosi sporte, muzikoje, kultūroje ir istorijoje. Silpnoji vieta – geografija. Norite priversti mane pasijusti kvailiu – duokite atpažinti valstybes iš jų kontūrų ar panašiai“, – atvirauja pašnekovas.

Nemenką savo laisvalaikio dalį buvęs protmūšių organizatorius skiria skaitymui.

„Santykis su literatūra yra nuolatinis, nenutrūkstamas ir pagarbus. Skaitymas yra vienas pagrindinių mano laisvalaikio užsiėmimų, be jo neįsivaizduoju savo gyvenimo. Turbūt niekada gyvenime nepasakysiu, kad skaityti pavyksta būtent tiek, kiek ir norėčiau. Visada norisi daugiau.

Tiesa, pagaliau prisipratinau elektroninį knygų formatą, todėl dabar bet kada, išpuolus laisvesnei minutei, išsitraukęs mobilųjį telefoną, galiu perversti keletą puslapių. Bet sykiu turiu pripažinti, kad atsiversti popierinę knygą visgi yra papildomas malonumas“, – tikina Andrius.

Pasiteiravus, kokie autoriai Andriui kelia didžiausią susidomėjmą, šis nedvejodamas taria, jog tai – Umberto Ecco.

„Esu perskaitęs viską, ką parašė Umberto Ecco. Ir skaitysiu tikrai dar ne kartą. Turbūt tai būtų mano mėgiamiausias visų laikų rašytojas.

Literatūros žanrais savęs neriboju, neturiu nemėgstamų. Vienintelis alergiją keliantis literatūros porūšis – vadinamosios savipagalbos knygos“, – neslepia teisininkas.

Nemokamą „Žinovų klubo“ protmūšį sudaro keturi turai. Kiekviename ture – speciali tema, kurią sudaro septyni klausimai: I turas – Lietuva; II turas – literatūra, kalbos, kultūra, dailė, menas, paveldas; III turas – istorija, geografija, religija; IV turas – įvairios temos.

Kiekvieno žaidimo metu išaiškinamos stipriausios Lietuvos žinovų komandos, o nugalėtojai apdovanojami leidyklos „Vaga“ įsteigtais prizais.

Žaidimas vyksta kiekvieną trečiadienį, 19 val., internetinėje platformoje „Kahoot“. Transliaciją stebėti galite esamuoju laiku video formatu galite „Twitch“ arba naujienų portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.